Світлична створить робочу групу з проблем чорнобильців

Четвер, 20 квітня 2017, 16:27
Серед проблем і пропозицій - підвищення пенсій, проведення лікування, оформлення статусу вдів ліквідаторів ЧАЕС, запровадження медалі «За участь у ліквідації аварії на ЧАЕС»
Світлична створить робочу групу з проблем чорнобильців

Багато з цих питань, які були поставлені  зустріч глави ХОДА з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, голова ХОДА пообіцяла "підняти" у  Києві.

"Є окремі напрямки і ініціативи, які ми можемо реалізувати в регіоні своїми силами. Є питання, які необхідно вирішувати на державному рівні, і я буду порушувати їх на рівні Кабінету Міністрів України. Можете повністю на мене розраховувати», - відзначила Юлія Світлична.

Серед потреб, які вирішуються - виділення додаткових коштів з обласного бюджету  на закупівлю санаторно-курортних путівок / у 2017 році з держбюджету виділено 6,1 млн грн, що покриває потребу тільки на 81% /.

Підсумок зустрічі - рішення створити робочу групу, яка буде акумулювати пропозиції чорнобильців.

Як раніше писала «Справжня Варта», Світлична розповіла про хід ліквідації наслідків стихії на Харківщині.

З Урядом України - повна взаємодія, але якихось додаткових ресурсів Харківщина поки що не потребує.  У знеструмлених населених пунктах відновлюється електропостачання,  аеропорт вже знову працює, дороги чистяться від снігових завалів.

 

comments powered by HyperComments