Безвіз - можливість для нового етапу соціально-економічного розвитку країни - Світлична/ Фото

Четвер, 11 травня 2017, 13:56
Губернаторка подякувала всім, хто наближав Україну до цього історичного рішення
Безвіз - можливість для нового етапу соціально-економічного розвитку країни - Світлична/ Фото

«Попереду великий шлях, він тернистий і дуже важкий, але частину його за чотири роки вже пройдено. Рішення Ради ЄС надає нам упевненості в тому, що ми - частина європейської сім’ї,що Європа - наш надійний партнер та друг, - підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична. - Україна - це Європа! Саме з таким гаслом чотири роки тому студентство вийшло на майдани в усіх регіонах країни, щоб захистити своє майбутнє. І сьогодні завдяки послідовній та виваженій позиції Президента України Петра Порошенка та за підтримки всього українського народу ми впевнено затвердили своє європейське прагнення».

Також Світлична наголосила на тому, що безвізовий режим не просто надасть українцям можливість перетинати кордон за спрощеною процедурою. Це - можливість для нового етапу соціально-економічного розвитку країни.

«Це відкритий світ для науки, освіти, культури, промисловості, інвестицій. Це зміцнить економіку країни та її соціальні стандарти», - наголосила глава ХОДА.

Після підняття прапорів України та Європейського союзу на площі Свободи відбувся урочистий марш за участі підрозділів Збройних сил України, Національної гвардії та Національної  поліції України.

Як раніше писала «Справжня Варта», Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізові подорожі. 17 травня у Страсбурзі відбудеться церемонія підписання безвізу для України.

По це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні.

"17 травня у Страсбурзі в приміщенні Європарламенту, як ми домовилися з нашими європейськими друзями, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, напевно, буде один з найважливіших моїх візитів за три роки служіння на посаді Глави української держави.

Рішення опублікують в Офіційному журналі Союзу – і за двадцять днів по тому воно набуде чинності. Приблизно 11 червня 34 європейських країни увімкнуть зелене світло власникам українських біометричних паспортів – для безвізових короткострокових поїздок", - сказав Порошенко.

comments powered by HyperComments