Світлична поставила дорожникам області першочергові завдання

Четвер, 18 травня 2017, 19:43
Губернаторка буде особисто контролювати дорожні служби
Світлична поставила дорожникам області першочергові завдання

Про це голова ХОДА Юлія Світлична заявила під час наради 18 травня в облдержадміністрації.

За її словами, «стан доріг «як завжди» не влаштовує ні мене, ні жителів Харківської області", і вона разом з силовим блоком поставиться "з особливою увагою до контролю за якістю використання бюджетних коштів при ремонті доріг".

«Уже цього року необхідно почати ремонт доріг на напрямках Мерефа - Зміїв, Харків - Вовчанськ, Харків - Зміїв - Балаклія, Мерефа - Лозова, Харків - Охтирка, Приколотне - Великий Бурлук, Краснокутськ - Богодухів, Близнюки - Барвінкове, Дергачі - Козача Лопань, доріг у ізюмському та куп'янському напрямках і окружної навколо міста Харків», - перерахувала керівник області.

Від начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця Світлична вимагає активізувати ремонти доріг.

"Усе необхідне для цього в області є - з урахуванням децентралізації фінансових ресурсів, які зараз накопичуються на місцях, і з урахуванням ініціатив Президента України, які впроваджуються урядом, а саме - перерозподілу 50% від перевиконання зборів митниці. В області зосереджено 226 млн грн від перевиконання митних зборів. Таких грошей не було ніколи. Ви зобов'язані цим коштом провести якісний ремонт доріг», - підкреслила Юлія Світлична.

У ході засідання колегії ХОДА начальник САД у Харківській області поінформував, що цього року планується розпочати ремонт доріг у луганському та сумському напрямку; продовжити роботи з відновлення покриття на мосту через Сіверський Донець у місті Ізюм; провести повний комплекс робіт з відновлення шляхопроводу через залізничні колії біля села Губарівка Богодухівського району; провести заміну покриття на ділянці Чугуїв - Ізюм і в самому місті Ізюм. Також роботи заплановані на напрямках Харків - Вовчанськ, Харків - Зміїв, Чугуїв - Печеніги.

«Уже проводяться наступні роботи: на ділянці від міста Чугуїв до повороту на місто Куп'янськ влаштовано майже 8 км нового асфальтобетонного покриття. Розпочато роботи з підготовки до заміни зруйнованого покриття в місті Ізюм (майже на 70% виконали фрезерування). За два тижні почнемо укладати верхній шар. Продовжено розпочатий у 2016 році ремонт дороги до міста Куп'янськ. З 3 травня розгорнуті роботи щодо відновлення демонтованого шляхопроводу біля села Губарівка (терміни закінчення робіт - 4-й квартал 2017 року). Продовжено роботи з ремонту мосту в місті Ізюм (виконано 43% від запланованого обсягу)», - перерахував Євген Зражевець.

Він також повідомив, що з початку року на дорогах області ліквідували вже 150 тис. квадратних метрів ямковості (у 3 рази більше, ніж у 2016 році).

«Вперше за останні 5 років працюють 9 асфальтобетонних заводів, на лінії знаходяться 50 дорожніх бригад загальною чисельністю до 800 чоловік і 150 одиниць техніки. У планах на 2017 рік передбачено ліквідувати ще понад 400 квадратних метрів ям», - уточнив Євген Зражевець.

Як раніше писала «Справжня Варта», голова ХОДА, віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Юлія Світлична позитивно оцінила ті фінансові можливості, які надала децентралізація.

" На прикладі Харківщини можу сказати, що бюджет розвитку регіону, завдяки фінансовій децентралізації, збільшився з 1 млрд до 4 млрд грн. Це дає громадам можливість реалізовувати проекти на місцях. Але децентралізація дає не тільки фінансовий ресурс, але передає й більше повноважень на місця. За повноваженнями стоїть відповідальність не тільки органів місцевого самоврядування та державної влади, але й депутатського корпусу. Я, як депутат обласної ради, це добре розумію. Важливо, щоб за нашими словами йшли конкретні дії. І я сподіваюся, що той досвід, який нададуть учасникам семінару європейські експерти, буде корисним», - повідомила своїх колег по Конгресу голова ХОДА

comments powered by HyperComments