До середини червня дороги до місць суспільного відпочинку на Харківщині стануть проїзними – Євген Зражевець

Світлана Хлестова  |  Вівторок, 23 травня 2017, 15:58
Ремонти проводитимуться на дорогах Харків – Липці, Харків – Вовчанськ, Харків – Зміїв, Харків – Печеніги – Мартова
До середини червня дороги до місць суспільного відпочинку на Харківщині стануть проїзними – Євген Зражевець

Про це під час прес-конференції розповів керівник САД Харківської області Євген Зражевець.

«Зараз ми з вами знаходимося на порозі літнього сезону, сезону відпочинку, і громадськість, і депутати багато скарг пишуть і на урядову гарячу лінію, і в службу щодо стану доріг, які ведуть до водоймищ. На сьогодні ми системно підійшли до цього питання, і керівник ХОДА Юлія Олександрівна Світлична жорстко поставила нам завдання: у найближчі терміни ми повинні зробити проїзними напрямки, що ведуть до місць суспільного відпочинку», - сказав Євген Зражевець.

За його словами, за 2-3 тижні роботи будуть виконані. Це, насамперед, такі напрями: Харків – Липці, Харків – Вовчанськ, Харків – Зміїв, Харків – Печеніги – Мартова. План робіт буде складений вже цього тижня, роботи розпочнуться невідкладно.

«2017 рік – це рік повномасштабного відновлення доріг Харківщини. І дякуючи, перш за все, такій наполегливій підтримці і роботі керівника ХОДА Юлії Світличної, на сьогоднішній день ми маємо змогу розгорнути цю роботу у повній мірі. Так, на період минулого року у нас у роботі було всього 6 об`єктів поточного ремонту. На сьогодні в планах - 30 об`єктів», - зазначив Євген Зражевець.

За його словами, вдале фінансування проектів стало реальним, перш за все, завдяки експерименту, який вперше за роки незалежності реалізується: кошти від розмитнення ідуть на відновлення наших доріг.

«На сьогодні за перший квартал таких коштів назбиралося 226 мільйонів гривень. Слід пам’ятати, що таких кварталів у році 4», - підкреслив Євген Зражевець.

За словами керівника САД Харківської області, 14 об`єктів з 30 вже в роботі.

«З трьох об`єктів уже визначився переможець тендеру, і фактично роботи вже розпочаті, з 11 йде аукціон, в найближчий час буде визначений переможець, і у першій половині червня роботи будуть розгорнуті в повній мірі», - розповів Євген Зражевець.

За його словами, вперше за 15 років у Харківській області розпочато капітальний ремонт шляхопроводу на дорозі Харків – Охтирка (Богодухівський район).

«Фактично з 3 травня там розпочаті роботи: розгорнутий будівельний майданчик, замовлені балки для того, щоб ми зробили цей шляхопровід, який був демонтований ще у 2008 році. З 2008 року жителі області не можуть повною мірою користуватися цією надзвичайно інтенсивною дорогою. З цього приводу було багато скарг, і цього року ми знімемо це напруження», - зазначив Євген Зражевець.

comments powered by HyperComments