Дітей навчатимуть рятувальній справі та виживанню в дикій природі

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 2 червня 2017, 19:02
Для цього на базі скаутської організації «Пласт» було створено табір «Рятівник», який є першим в Україні закладом такого типу.
Дітей навчатимуть рятувальній справі та виживанню в дикій природі

Табір буде розташовано на діючій навчальній базі Служби з надзвичайних ситуацій і прийматиме дітей та підлітків віком від 8 до 17 років, - повідомляє «Справжня Варта»

Навчатимуть їх досвідчені пластуни та інструктори з ДСНС. В програмі табору – опанування навичок виживання в дикій природі, скелелазіння, робота з металошукачем та собаками-рятувальниками, надання першої допомоги, порятунок із затопленого будинку тощо.

«Цього року проводиться більше 120 пластових таборів, – розповіла Марина Шелудешева, комендант пластових таборів, – але дуже мало проводиться таборів для дітей, які ще не в цій організації. Наша задача – проводити такі заняття, щоб діти могли ознайомитися з нашою організацією. Щоб потім, коли вони потраплять до Пласту, їм було легше та цікавіше. Тут, у цьому таборі, вони отримають свої найперші знання».

«Ми хочемо дати дітям альтернативу тим програмам, де їх намагаються більше розважати, ніж навчати, – додав Павло Федько, – ми ж хочемо, щоб вони отримали якісь базові навички, які навчать їх відповідати за свої вчинки – як в сім років, так і в сімнадцять, можливість саморозвиватися, отримувати часом підтримку, часом настанови старших, чіплятися за те, що відбувається навколо».

Окрім учбової програми, учасників табору очікують різноманітні розваги та концерти, які дадуть їм можливість не тільки познайомитися з пластовими традиціями, а й розкрити власні таланти та схильності. Пластуни підкреслили, що під час навчань вони виступатимуть не як вчителі, а як старші брати та сестри.

За словами організаторів табору, вони і далі будуть працювати у цьому напрямку. Зокрема, заплановане створення першої на Східній Україні Пластової оселі: «Наша країна дуже потребує того, щоб ми сьогодні могли показати патріотичне виховання молоді, показати, що ми можемо це робити, – зазначила Олена Шержукова, координаторка з молодіжної політики БФ «Харків з тобою», – і для цього нам потрібна навчальна база, на якій діти та дорослі зможуть проходити різні вишколи, семінари, конференції».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments