У курсантів під Харковом почалася перша льотна практика / Фоторепортаж, Доповнено

Сергій Козлов  |  Понеділок, 3 липня 2017, 10:01
Протягом 4 місяців майбутні військові льотчики "оселилися" на аеродромі
У курсантів під Харковом почалася перша льотна практика / Фоторепортаж, Доповнено

3 липня 2017 року курсанти 2 курсу 1-го (льотного) факультету Харківського національного університету імені І.М.Кожедуба приступили до освоєння програми на літаках ХАЗ-30, - повідомляє кореспондент "Справжньої Варти".

Разом з інструкторами майбутні пілоти вперше піднімаються в небо. Після 13 годин нальоту з інструкторами (близько 80 польотів), курсанти, які показали хороші здібності і оцінку на контрольному польоті не нижче «добре», будуть допущені до самостійних польотів. Програма підготовки в цілому включає 45 годин нальоту, в тому числі: польоти по колу, польоти в зону на простий пілотаж, польоти по маршруту на різних висотах, польоти в зону на простий пілотаж і по маршруту в складі пари. По закінченню курсу льотної підготовки буде проведено іспит з техніки пілотування.

Загальні характеристики літака ХАЗ-30:

- Екіпаж: 1 - 2 особи; - Максимальна швидкість: 200 км / год;

- Практична стеля: 3500 м;

- Дальність польоту: 650 км;

- Максимальна злітна вага: 650 кг;

- Пілотажні властивості: здатний виконувати простий пілотаж і окремі елементи складного пілотажу;

- Перевантаження -0.5 - +4

Як раніше писала «Справжня Варта», випускники ХНУПС здійснили свої перші самостійні польоти на МіГ-29. В Івано-Франківській області група курсантів льотного факультету ХНУ Повітряних Сил імені Івана Кожедуба під час свого військового стажування здійснили самостійний політ на бойовому літаку типу МіГ-29.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments