Випускниця з Харкова приєдналася до швейцарської наукової школи з фізики

Неділя, 9 липня 2017, 18:35
Даніелла Глезіна, випускниця Харківської спеціалізованої школи № 132, вихованка Харківського центру дослідно-експериментальної діяльності «Будинок учителя», стала учасницею V наукової школи з фізики в Швейцарії.
Випускниця з Харкова приєдналася до швейцарської наукової школи з фізики

Заняття школи з фізики, організовані Національним центром «Мала академія наук України» і Європейською організацією ядерних досліджень «CERN», проходили в Женеві з 19 по 23 червня. Цього року 19 школярів, які стали переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН Україн, отримали можливість відвідати найбільшу в світі фізичну лабораторію.

Там учні мали нагоду ознайомитися з перспективними напрямками наукових досліджень в галузі фізики високих енергій, відвідати лекції з фізики елементарних частинок, взяли участь в фізичних дослідах на базі CERN і Женевського університету, а також поспілкувалися з провідними вченими Європейської організації ядерних досліджень.

Щодо інших випускників, то вони можуть подавати документи до вишів вже з 12 липня. Цього року прийом заявок буде проводитися виключно в електронному вигляді. Загалом, вони можуть вступити до 81 навчального закладу Харкова та області. Прийом документів триватиме до 26 липня.

comments powered by HyperComments