З 12 липня абітурієнти можуть подавати документи до вишів

Неділя, 9 липня 2017, 12:44
Цього року абітурієнти можуть подати документи виключно в електронному вигляді. Прийом буде тривати з 12 по 26 липня.
З 12 липня абітурієнти можуть подавати документи до вишів

Про особливості вступної кампанії розповів заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА Олександр Труш. За його словами, цього року абітурієнти можуть поступити до 81 навчального закладу Харківської області: 31 - III-IV рівня акредитації, 43 - I-II рівня акредитації (технікуми, коледжі, училища), а також до 7 вишів приватної форми власності.

Однією з основних особливостях вступної кампанії 2017 року стало те, що прийом заявок для вступу до вишів буде проходити виключно в електронному вигляді. Труш розповів, що 24 червня розпочалася реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів, які вступатимуть до вишів на основі повної загальної середньої освіти на денну форму навчання. Прийом заяв та документів триватиме з 12 по 26 липня.

Він також згадав освітні центри «Донбас - Україна» та «Крим - Україна», що функціонують на території області. Вони дають можливість абітурієнтам, що покинули окуповані території, вступати до вишів за спрощеною процедурою – тобто, без результатів ЗНО. «Крім того, з усіх питань щодо вступу абітурієнти Харківської області можуть звертатися за консультацією на «гарячу лінію» Департаменту науки і освіти ХОДА, яка працює з 3 липня до 30 серпня за номером 705-03-04»,- зазначив Олександр Труш.

Як повідомляла «Справжня варта», Міністерству освіти не вдалося підвищити вступний бар'єр для майбутніх лікарів. Норма про встановлення 150-бального порогу на медичні спеціальності застосовуватися не буде. Хоча Лі лія Гриневич, міністр освіти і науки України, зазначає що наступного року норму можливо впровадити з наступного року.

comments powered by HyperComments