Президент за участю Світличної відкрив "дорогу життя" через Сіверський Донець/ Відео, Доповнюється

Вівторок, 22 серпня 2017, 14:07
Стратегічний шляхопровід не ремонтували 17 років
Президент за участю Світличної відкрив "дорогу життя" через Сіверський Донець/ Відео, Доповнюється

За словами Петра Порошенка, гроші на такі масштабні ремонти на дорозі, яку він у своєму виступі назвав "дорогою життя", було знайдено завдяки його програмі децентралізації, - повідомляє «Справжня Варта».

"Гроші, які зароблені в територіальних громадах, залишаться в територіальних громадах", - відзначив Президент України.

Серед приоритетів Президент назвав також дорогу Харків-Ізюм-Слав'янськ.

Таку заяву Петро Порошенко зробив під час відкриття автомобільного руху на мосту через річку Сіверський Донець у місті Ізюм за участю голови ХОДА Юлії Світличної.

Петро Порошенко відзначив, що при формуванні бюджету 2017 року Харківщина отримала можливість долучитися до митного експерименту, який уже показав свою ефективність на західній та південній Україні. Тепер 50 % від перевиконання плану збору митних платежів іде на будівництво доріг в області.

«Сьогодні ми з вами стоїмо тут та бачимо ефективність цього експерименту. Для проведення капремонту було витрачено 13 млн грн з держбюджету, 7 млн – шляхом митного експерименту та трохи понад 2 млн вклали місцеві бюджети», - навів дані Президент.

Також сьогодні запланована виробнича нарада щодо поточного ремонту дороги М-03 «Київ – Харків – Довжанський».

Як раніше писала «Справжня Варта», міст довжиною 210 м, є один із найбільших в області та проходить через річку Сіверський Донець. Він не ремонтувався протягом останніх 17 років та знаходився в аварійному стані. Цим мостом проходить стратегічна дорога М-03 «Київ - Харків – Довжанський», що забезпечує основний зв'язок із зоною АТО.  У 2016 - 2017 роках тут облаштували накладну плиту, деформаційні шви і гідроізоляцію, замінили бетонну огорожу і поклали новий асфальт. Також всі металеві конструкції моста заново пофарбували. Загальна вартість робіт склала 22,8 млн грн. Голова ХОДА Юлія Світлична поставила завдання дорожникам завершити реконструкцію споруди до 24 серпня 2017 року, і зараз усі роботи тут виконано в повному обсязі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments