Напад на Дмитра Булаха обумовлений його громадською діяльністю – впевнені активісти

Юлія Гуш  |  Четвер, 31 серпня 2017, 14:03
Сьогодні в Харкові відбулася акція на підтримку Дмитра Булаха, який нещодавно став жертвою збройного нападу.
Напад на Дмитра Булаха обумовлений його громадською діяльністю – впевнені активісти

Представники громадських організацій, активісти та просто небайдужі харків’яни зібралися під стінами ХОДА, де в той момент проходила чергова сесія. Вони висловили свою підтримку голові Харківського антикорупційного центру та депутату облради Дмитру Булаху, якого було жорстоко побито неподалік власного будинку.

«Якби не цей напад, він би сьогодні обов’язково брав участь у засіданні сесії, – розповів Ігор Черняк, представник Харківського антикорупційного центру, – це важливо, тому шо ми перш за все хотіли висловити свою підтримку. І показати, що в Харкові є багато людей, які розділяють його погляди, цінності. І які підтримують його діяльність. Ми хотіли привернути увагу влади, громадськості, правоохоронних органів до того, що це неприпустимо. І що навіть за часів найжорсткішого протистояння 2013-2014 років тодішня влада не дозволяла собі побиття опозиційних депутатів. І те, що відбувається сьогодні – це, безумовно, є безпрецедентним. Воно дуже та хвилює всіх».

Нардеп Роман Семенуха, який тоді брав участь в засіданні облради, розповів, що інформація щодо побиття Булаха стала відомою вже далеко поза межами Харкова. Він зазначив, що активісти вже декілька років стають жертвами побиття і випадок з Булахом – далеко не перший. Зокрема, учасники акції переконані, що напад на депутата в першу чергу пов’язаний з його громадською діяльністю.

«Вони кваліфікують цю справу як хуліганство. Але яке хуліганство? Це сталося серед білого дня, на ХТЗ, – зазначив Семануха, – це очевидно, пов’язане з антикорупційною діяльністю. Якщо ми, харків’яни, не будемо пильними, то це може статися тут. Якщо держава не може висвітлювати напад на депутата облради, то як вона може захистити кожного громадянина?».

Акція пройшла під гаслом ««Ні» розправам над громадськими активістами!». Її учасники вимагають від представників правоохоронних органів якомога швидше провести розслідування цього нападу та його безпосередніх замовників та виконавців. Вони впевнені, що варто вжити активних дій, щоб попередити подібні злочини в майбутньому.

Як раніше писала «Справжня Варта», після отримання інформації про напад на депутата обласної ради голова ХОДА Юлія Світлична дала доручення керівництву прокуратури Харківської області та Головного управління Національної поліції взяти на особистий контроль розслідування цього інциденту.

Як раніше писала «Справжня Варта»,контроль справи побиття депутата облради Дмитра Булаха взято під особистий контроль начальником харківської поліції Анатолієм Дмитрієвим.

Як раніше писала «Справжня Варта», під під'їздом свого будинку був сильно побитий Дмитро Булах ,  депутат Харківської облради, голова правління Харківського антикорупційного центру.

comments powered by HyperComments