Харків'ян на честь Котляревського безкоштовно вчили грати на арфі

Понеділок, 18 вересня 2017, 17:13
Таку можливість їм було надано під час параду оркестрів у парку ім.Горького
Харків'ян на честь Котляревського безкоштовно вчили грати на арфі

Сам захід пройшов під егідою Ради молодих вчених при ХОДА та підтримки Харківської обласної державної адміністрації і Харківського обласного центру молоді, - повідомляє «Справжня Варта»

Захід відбувся у рамках святкування 100-річчя Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського.

На різних локаціях відвідувачі заходу мали змогу не тільки послухати музику різних жанрів у виконанні оркестрів вишу, а й взяти участь у флешмобах, перфомансах, вікторинах. Усі охочі мали змогу спробувати себе як диригенти оркестру та навчитися грати на арфі.

«Такі виступи класичних музикантів open-air – культурна ознака дійсно європейського міста. Такі заходи – прекрасна можливість для молоді долучитися до високого мистецтва», - зазначила під час виступу ректор Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського Тетяна Вєркіна.

Як раніше писала «Справжня Варта», в Харкові відбувся «Осінній Велодень – 2017» (Фоторепортаж).

«Осінній Велодень» проходить в Харкові вже в четвертий рік. Він був приурочений до Всесвітнього дня без автомобілів, який відзначається рамках Європейського тижня мобільності. Стартував велопробіг на Білгородському шосе, поблизу пам’ятника Велосипедисту.

У велопараді брали участь люди різного віку та спеціальностей. Загалом, протяжність маршруту склала 5,6 кілометрів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments