Світлична намагається активізувати контакти Харківщини з Францією

Четвер, 26 жовтня 2017, 15:23
Посол Франції Ізабель Дюмон з нею згодна
Світлична намагається активізувати контакти Харківщини з Францією

"Ми відкрили почесне консульство в Харкові півтора року тому. Я сама відчуваю, що відносини активізувалися, але обидві сторони хочуть більшого», - заявила Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон під час зустрічі з губернаторкою, - повідомляє «Справжня Варта».

Юлія Світлична підкреслила, що пріоритетною для Харківської області сферою докладання спільних зусиль є активізація економічних взаємин і бізнес-контактів.

«Мені б хотілося з вашого боку підтримки для запрошення бізнесу й інвесторів французької сторони до Харківської області. Щоб вони ознайомилися з можливостями та потенціалом нашого регіону для подальшої співпраці в частині як кооперації, так і організації та відкриття нових виробництв», - сказала керівник області.

Вона також зазначила, що є велика зацікавленість у відновленні роботи проекту з навчання держслужбовців регіону у французькому Ліллі. Така програма працювала у попередні роки за підтримки МЗС і Посольства Франції в Україні. Наш регіон у проекті представляв Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. З навчальними візитами Францію відвідали понад 60 осіб - як студентів вишу, так і держслужбовців.

Ізабель Дюмон запевнила, що зацікавлена у відновленні роботи такої програми та підтримає цей проект. Вона також висловила бажання представити проекти, запропоновані Харківською областю, під час Дня України в Парижі, який відбудеться 14 грудня.

Юлія Світлична підкреслила, що з боку керівництва ХОДА іноземним інвесторам, які приходять на територію регіону, буде надаватися повна підтримка в рамках закону. Вона також доручила Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА підготувати й представити інвестиційні проекти для французької сторони.

Як раніше писала «Справжня Варта», залученню інвесторів на Харківщині приділяється підвищена увага.

Голова ХОДА Юлія Світлична: «Ми всім демонструємо, наскільки схід країни безпечний. Демонструємо, що нам можна довіряти, що сюди можна вкладати гроші. І, як результат, - 270 млн дол. США вже цього року залучено іноземними та вітчизняними інвесторами в економіку області. Більша частина цієї суми – це інвестиції в реальний сектор економіки, у розвиток підприємств».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments