У Харкові розтлумачать, хто такі українські менестрелі

П'ятниця, 10 листопада 2017, 22:59
Презентація книги «Українські менестрелі» пройде 13 листопада, в Міжнародний день сліпих людей, у Чорнобильській історичній майстерні (вул. Багалія, 1).
У Харкові розтлумачать, хто такі українські менестрелі

«Українські менестрелі» - це книга про історію українського кобзарства, про побут, закони, мудрість кобзарів і лірників, про мистецький феномен народних співаків, про переслідування різними режимами сліпих кобзарів, повідомляє «Справжня Варта».

Унікальності літературно-художньому виданню «Українські менестрелі» додає універсальний дизайн: оповідь про кобзарське мистецтво надрукована збільшеними літерами і рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Ця технологія дозволяє читати текст як людям, які добре бачать, так і зі слабким зором, і повністю незрячим. У книзі містяться особливі ілюстрації народних українських інструментів: дизайнери розробили тактильне зображення кобзи та бандури, тому будь-хто з читачів зможе на дотик і очима побачити та дізнатися, як виглядають етноінструменти. Також автори проекту пропонують аудіоверсію книги, яку можна завантажити за спеціальним QR-кодом.

Книга «Українські менестрелі» створена в рамках міжнародного проекту «Підвищення шансів на отримання освіти для молоді з проблемами зору» у співпраці з Міжнародним освітнім центром (Дортмунд, Німеччина). Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Як повідомляла «Справжня Варта», у Харкові проходять Тижні Німеччини.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments