У Харкові відкривають українсько-німецький мурал

П'ятниця, 10 листопада 2017, 14:06
Його відкривають на Пушкінській в рамках проведення Тижнів Німеччини в Харкові, які пройдуть з 10 по 24 листопада
У Харкові відкривають українсько-німецький мурал

Відкриття "настінного панно" присвячено 25-й річниці українсько-німецьких дипломатичних відносин і 27-річчю побратимських відносин між Харковом і Нюрнбергом, - повідомляє «Справжня Варта».

Як відзначають організатори, місце створення мурала обрано невипадково. Так, раніше вул. Пушкінська була вул. Німецькою, а навпроти будинку №23 стояла німецька євангелічно-лютеранська церква, яку городяни знали як кірху. Цей будинок в південно-німецькому стилі побудували в 1913 році, а в 1958 році зруйнували. Генеральне консульство Німеччини в Донецьку (офіс у Дніпрі), Почесний консул Німеччини в Харкові, а також Харківська міська рада та Державна академія дизайну і мистецтва вирішили позначити це місце як символічне для українсько-німецьких відносин.

Перед створенням мурала в Харкові провели конкурс на кращий ескіз серед студентів і випускників факультетів творчих напрямків, за підсумками якого перемогу здобула робота «Die offene Tur» Олексія Постульги. Нагородою переможцю стане участь в стріт-фестивалі в Нюрнберзі.

Як раніше писала «Справжня Варта», болгарські художники прикрасили багатоповерхівку в Харкові 14-метровим муралом / Фото. Його можна побачити на Юр'ївській, 7 у Московському районі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments