«Чіп і Дейл»: судді визначили подальші долі Топазу і Штепі

Середа, 15 листопада 2017, 20:56
Один буде сидіти, друга може «змотатися» в столицю.
«Чіп і Дейл»: судді визначили подальші долі Топазу і Штепі

Ленінський районний суд Харкова дозволив екс-меру Слов'янська Нелі Штепі на чотири дні з'їздити до Києва для лікування. При цьому суддя продовжив їй домашній арешт з носінням електронного браслета до 13 січня. Суд також вирішив продовжити розгляд справи Нелі Штепи, попри заміну головуючого судді. Той, як уже повідомлялося, пішов у відпустку по догляду за дитиною.

Новий головуючий суддя Скляренко заявив самовідвід через процесуальні порушення при його призначенні, але двоє інших суддів – членів колегії проголосували проти. Суд не задовольнив також клопотання адвокатів про відвід суддів.

Наступне засідання призначене на 19 грудня.

Нелю Штепу затримали 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під погрозами бойовиків, мовляв, у полоні терористів її били, а інтерв'ю для російських видань вона зробила «під дулом автомата». Загалом їй загрожує довічне ув'язнення. 20 вересня Ленінський районний суд Харкова відпустив її із СІЗО та відправив її під домашній арешт з носінням електронного браслета. У жовтні 2017 року Штепа виписалася з харківської лікарні, куди її було госпіталізовано з гіпертонічним кризом, і повернулася додому, у Слов'янськ.

Тим часом Київський райсуд Харкова у справі антимайданівця Гната («Топаза») Кромського продовжив йому запобіжний захід ще на два місяці. Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, Кромський був присутнім на суді. Запобіжний захід – арешт, тобто, перебування у СІЗО – продовжено ще на два місяці.

Чергове засідання суду відбудеться 23 листопада.

Як стверджує адвокат «Топаза», у Гната Кромського є право клопотати про закриття справи, якщо протягом більше трьох років не представлено доказів провини, але він  поки що не скористався цим правом.

Кромський у лютому 2014 року був охоронцем Антимайдану у Маріїнському парку у Києві. У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну «для захисту громадян». 28 березня 2014 року Кромського затримано у рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА. Його звинувачують за статтями «Масові безлади», «Незаконне заволодіння транспортним засобом», «Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України». Все це «тягне» на 15 тюремного ув'язнення.

comments powered by HyperComments