На Харківщині вже є результати щодо розвитку інклюзивної освіти – Світлична

П'ятниця, 17 листопада 2017, 09:06
За словами голови ХОДА, Харківщина вже має низку здобутків в плані запровадження інклюзії в сфері освіти.
На Харківщині вже є результати щодо розвитку інклюзивної освіти – Світлична

Про це Юлія Світлична написала на своїй сторінці в мережі «Фейсбук»: «З Мариною Порошенко впроваджуємо інклюзію. Налаштовані рішуче. Проведення Національного форуму «Вчимося жити разом» саме у Харкові цьому підтвердження. У вересні підписали Меморандум про співпрацю щодо розвитку інклюзивної освіти. У листопаді вже є результати».

За словами губернаторки, вчора була відкрита перша Ресурсна кімната для дітей з особливими потребами. Вже працюють 224 інклюзивних класи у 142 школах. З дітьми займаються майже 500 підготовлених педагогів, ще 1200 вчителів проходять відповідне навчання. Цього року до шкіл пішло в 7 разів більше дітей з особливими потребами. А на наступний рік заплановане створення ще 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек. Зокрема, вони мають з’явитися не тільки великих містах, а й в невеличких райцентрах.  

Крім того, в рамках проведення форуму «Вчимося жити разом» голова ХОДА зазначала, що Харківщина була однією з перших регіонів, в яких почали запроваджуватися такі умови для дітей з особливими освітніми потребами.

Як повідомляла «Справжня варта», вчора в Харкові відбувся перший всеукраїнський форум «Вчимося жити разом». В його межах були обговорені перспективи, які надасть інклюзивна освіта для дітей особливими з освітніми потребами.  

comments powered by HyperComments