Ми боролися за європейське майбутнє. І це право ми вибороли – Світлична

Вівторок, 21 листопада 2017, 09:13
Голова ХОДА Юлія Світлична привітала земляків із Днем Гідності та Свободи.
Ми боролися за європейське майбутнє. І це право ми вибороли – Світлична

21 листопада назавжди увійшло в історію України як переламний день. Цей день став початком незворотних процесів, які змінили нашу країну та кожного з нас. Ми боролися за європейське майбутнє. За право України повернутися до європейської родини - після десятиліть поневірянь. І це право ми вибороли.

За останні роки Україна зробила потужний крок, остаточно розірвавши зв’язки з російсько-радянською імперією. Рухаючись шляхом реформ, ми стверджуємося як європейська країна. І наші досягнення на цьому шляху помічені й оцінені.

Сприйняття нашої країни в Європі та світі змінилося. Сьогодні для європейців Україна – вже не сумнівна пострадянська держава, а молода країна, що сприймає цінності цивілізованого світу та рухається шляхом права й демократії. Підтвердженням тому є візит до України саме в ці дні делегації Ради Європи, а саме - керівництва Конгресу регіональних та місцевих влад РЄ.

За ці чотири роки ми пройшли складний, але великий шлях. Дуже важливі кроки було зроблено саме в цьому році, коли громадяни України отримали право відвідувати Європу вільно – без віз, та набрала чинності Угода про асоціацію України з Європейським Союзом.

Ми повернулися до європейської родини. Остаточно. Точно знаємо, що знаходимося на вірному шляху. І продовжуємо йти вперед.

Щиро вітаю всіх земляків із Днем Гідності та Свободи! Слава Україні!

 

comments powered by HyperComments