Юлія Світлична: «Ми будемо будувати в 2018 році»

П'ятниця, 15 грудня 2017, 09:54
За словами голови ХОДА, в наступному році продовжуватимуться втілюватися проекти, які стартували ще в 2017 році.
Юлія Світлична: «Ми будемо будувати в 2018 році»

Про перспективи розвитку Харківської області голова ХОДА розповіла під час свого інтерв’ю телеканалу «Україна». За словами Юлії Світличної, наступного року в межах програми соціально-економічного розвитку регіону має відбутися будівництво та реконструкція близько 200 об’єктів.

«Ми будемо будувати в 2018 році, – підкреслила вона, – будемо продовжувати ті проекти, які ми започаткували цього року. Це метрополітен, це будівництво сучасного комплексу переробки сміття, це реконструкція великого залу філармонії на 800 місць».

Щодо будівництва метрополітену, то губернаторка нагадала, що згідно з угодою, підписаною на цьому тижні з ЄІБ та ЄБРР, на відповідний проект буде виділено по 120 мільйонів євро від кожної з інституцій. Ще близько 320 мільйонів гривень буде виділено з місцевого бюджету. Юлія Світлична підкреслила, що для такого великого міста, як Харків, розвиток інфраструктури має велике значення. Проект з будівництва метро було розбито на черги, роботи проходитимуть в напруженому режимі. Але якщо прикласти максим зусиль, то через п’ять років вже будуть результати.

Крім того, в 2018 році значна увага буде приділятися і сільській медицині. Будуть побудовані нові сучасні амбулаторії, куди завезуть сучасну техніку, а лікарі отримають необхідний для них транспорт. За словами Юлії Світличної, бюджет Харківщині в 2018 році збільшиться в півтора рази. Вона підкреслила, що це фіксує економічну стабільність та результативність бюджетної децентралізації.

Як повідомляла «Справжня варта», сьогодні в Харкові відбудеться обговорення бюджету. Захід пройде в межах круглого столу «Прозорий бюджет, як інструмент громадської участі», організатором якого виступає ГО «Асоціація приватних роботодавців».

comments powered by HyperComments