Збереження пам'яток культури зробить Харківщину привабливою для туристів - Бабічев

Юлія Гуш  |  Четвер, 1 лютого 2018, 11:11
Про заходи, направлені на захист культурної спадщини Харківської області, розповів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.
Збереження пам'яток культури зробить Харківщину привабливою для туристів - Бабічев

За його словами, на сьогоднішній день в області надавється значний пріоритет збереженню культурних пам'яток.

Бібічев розповів, що на Харківщині вперше відбулася інвентаризація культурних та історичних пам'яток кожного району області. Також була вперше проведена робота по встановленню охоронних дошок на цих об'єктах.

Крім того, була скаладена програма по збереженню культурної спадщини, яка має бути затверджена в першому півріччі 2018 року. Протягом поточного тижня має бути створена Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини, до якої увійдуть фахівці, архітектори, вчені, будівельники та представники громадських організацій. Вони будуть брати участь у прийнятті рішенень ХОДА щодо охорони культурної спадщини.

За словами Бабічева, збереження пам'яток культури зараз в пріоритеті. Адже це не тільки дозволяє зберегти об'єкти у належному стані, а й зробити Харківщину більш туристично привабливим регіоном.

Раніше ми повідомляли, що 2018 рік оголошено Роком культурної спадщини в Європі та в Україні. Активісти Харкова та 9 міст об'єднуються для захисту архітектурних пам'яток.

comments powered by HyperComments