У 2018 році на Харківщині фінансування галузі охорони здоров’я збільшено на 40% - Світлична

Вівторок, 6 лютого 2018, 16:40
6 лютого губернатор Харківщини відвідала Харківську міську лікарню № 2 ім. проф. О.О.Шалімова.
У 2018 році на Харківщині фінансування галузі охорони здоров’я збільшено на 40% - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Юлія Світлична передала державну нагороду заступнику головного лікаря - ендокринологу Людмилі Ведяєвій та зустрілася з робітниками закладу. 

«Президент України відзначив одного з провідних фахівців вашого медичного закладу. Я впевнена, що це державне звання отримано завдяки особистому внеску всього робочого колективу, - відзначила Юлія Світлична, вітаючи колектив лікарні та Людмилу Ведяєву з наданням їй звання Заслуженого лікаря України. - Одна людина не може досягти результату без великої команди однодумців. Така команда однодумців є в медичній сфері Харківщини. Ми маємо надзвичайно великі традиції, потужне та знакове ім’я. Але гарний спосіб шанувати традиції – це їх продовжувати».

За словами губернатора, лікарня продовжує найкращі традиції української хірургії. Щороку тут проводять близько 4000 операцій, до того ж понад 80% з них мають ступінь складних.

Говорячи про перспективи розвитку сфери охорони здоров’я Харківщини в цілому, Юлія Світлична відзначила, що в 2018 році фінансування галузі збільшено на 40%.

«Маємо плани щодо зміцнення матеріально-технічної бази, щодо надання фінансування на ремонтні роботи, щодо підтримки медичного персоналу тощо. Будемо комплексно підходити до підтримки медичної сфери», - резюмувала керівник області.

Раніше ми писали про те, що вже цього року по всій країні будуть створені нові сучасні медичні амбулаторії, які будуть оснащені всім необхідним обладнанням для надання первинної допомоги. Погані умови та низка якість медичних послуг на селі вимагають негайних дій!» На думку Юлії Світличної, закон про розвиток сільської медицини підвищить рівень надання послуг населенню навіть у віддалених селах. Окрім того, дуже важливим є те, що у наслідок реформ з`явилася можливість розвивати інфраструктуру. У Харківській області мають побудувати близько п’ятдесяти нових амбулаторій. 

comments powered by HyperComments