Завдяки децентралізації ми маємо нові можливості для розвитку інфраструктури, - Світлична про медицину

П'ятниця, 24 листопада 2017, 15:36
У 2018 році на Харківщині планують збудувати близько 50 медичних амбулаторій.
Завдяки децентралізації ми маємо нові можливості для розвитку інфраструктури, - Світлична про медицину

Про це мова йшла 24 листопада на виїзному засіданні Мінрегіону, що було присвячено розвитку сільської медицини.

У заході брали участь Ірина Луценко та Юлія Світлична.

За словами губернатора Харківської області, закон про розвиток сільської медицини підвищить рівень надання послуг населенню навіть у віддалених селах. Окрім того, дуже важливим є те, що у наслідок реформ з`явилася можливість розвивати інфраструктуру.

«Реформи в медицині назріли давно. Сьогодні, завдяки децентралізації, ми маємо нові можливості для розвитку інфраструктури, можемо робити ремонти там, де вони не проводилися десятиріччями. Але, окрім зміцнення матеріальної бази закладів охорони здоров’я, потрібно ще й налагодити роботу цієї системи так, щоб мешканці найвіддаленіших районів могли отримувати якісні послуги. Закон про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості містить багато нововведень, які дозволять втілити це у життя», - сказала голова ХОДА.

За словами Ірини Луценко, Президент планує підписати відповідний закон вже наступного тижня.

«Окрім матеріально-технічного забезпечення ФАПів та амбулаторій, він передбачає створення дорожньої інфраструктури, забезпечення службовим транспортом - щоб лікар міг швидко доїхати до хворого. Амбулаторії будуть з’єднані між собою та з районними й обласними лікарнями інтернет-мережею, завдяки чому лікарі зможуть консультуватися з колегами з багатьох питань. Також закон містить великий мотиваційний пакет для лікарів, які сьогодні не хочуть працювати в селі», - розповіла народний депутат.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лева Парцхаладзе, наступного року планують збудувати близько 1300 амбулаторій по всій країні, на Харківщині відкриють близько 50 закладів.

comments powered by HyperComments