Опублікована програма візиту посла ЄС Хюґа Мінґареллі на Харківщину

Вівторок, 20 лютого 2018, 16:25
Голова ХОДА Юлія Світлична зустрінеться з головою Представництва ЄС в Україні, вони візьмуть участь у низці спільних заходів.
Опублікована програма візиту посла ЄС Хюґа Мінґареллі на Харківщину

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Як повідомлялося раніше, Хюґ Мінґареллі обговорить процес реформування, а також перспективи регіону у пограмах Євросоюзу. 

Візит триватиме два дні: 21 та 22 лютого.

 Хюґ Мінґареллі проведе зустрічі з представниками харківського громадянського суспільства та місцевими експертами Team Europe. Він обговорить підтримку, яку ЄС надає бізнесу, з керівництвом низки харківських бізнесових асоціацій. Окрім того, посол здійснить візит до першого національного виробника LED-ламп – компанії, яка отримала підтримку ЄС, що допоможе їй розпочати експорт на ринок Євросоюзу.

Протягом першого дня візиту Мінґареллі візьме участь у круглому столі з головами об’єднаних територіальних громад Харківської області. Він обговорить досягнення та виклики реформ з децентралізації. Євросоюз виділив 90 млн євро на підтримку місцевого самоврядування та надання громадянам високоякісних послуг.

22 лютого у Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця голова Представництва ЄС виступить із промовою «Як запустити українську економіку». Також він зустрінеться з ректором університету, професором Володимиром Пономаренком і його командою. Окрім того, Мінґареллі візьме участь у круглому столі «Молодіжні ініціативи ЄС та стартапи: розвиваючи українську економіку».

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківщина змогла вдесятеро збільшити приплив іноземних інвестицій. Про це голова облдержадміністрації розповіла під час зустріч із Віце-прем'єр-міністром з питань євроінтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе.

comments powered by HyperComments