У Харкові триває антипутінський пікет

Неділя, 18 березня 2018, 13:09
Під стінами Генерального консульства Росії проходить пікет, направлений проти сьогоднішніх виборів президента РФ.
У Харкові триває антипутінський пікет

Пікет триває з восьмої ранку. Його мета полягає в тому, щоб не дати громадянам Росії зайти в консульство та проголосувати за Путіна.

Серед учасників та організаторів пікету є представники таких партій та організацій, як ВО "Свобода", "Правий сектор", "Національний корпус", "Об'єднання українських націоналістів", "Конгрес українських націоналістів", "Права молодь".

"Ми зібралися у цей день, 18 березня, в день так званих виборів президента Росії,- розповів Олег Дебелий, голова міської організації ВО "Свобода" - це російське консульство у Харкові. І вибори за законом мають відбуватися ніби-то в тих місцях, де є консульства та представництва. Це Львів, Одеса, Харків і, звісно, Київ. Ми не допустимо можливості жодного голосу. Щоб ті люди, які знаходяться в Харкові та мають російські паспорти, не проголосували за президента так званої Росії". 

За його словами, учасники також вимагають, щоб російські військові та найманці покинули територію України, щоб були закриті всі дипломатичні представництва Росії, щоб не було тут російського бізнесу, а той, що залишилися, щоб був націоналізований, щоб Росія нарешті відпустила тих українських політв'язнів та щоб країні повернули Донбас та Крим.

Часом підходили люди, які мали проголосувати в консульстві. За словами учасників акції, таких просто не пускали до приміщення. Наприклад, один літній чоловік після суперечки був змушений піти геть. Учасники акції розгорнули плакати з написами "Росія = війна", "Хазяїн Кремля - загроза всій Європі", "Вибори на крові", "Кохайтеся чорноброві, та не з москалями". А на снігу можна побачити жахливі фотографії жертв військової агресії Росії та кадри розрухи, спричинені військовими діями - не тільки з України, а й інших країн - Грузії, Сирії, Абхазії. Також до самого консульства принесли ляльку, яка зовні схожа на російського президента. На думку організаторів, вона символізує смерть Російської імперії. Триватиме акція до восьмої години вечора, коли, по ідеї, вже будуть закриті всі виборчі дільниці.

comments powered by HyperComments