П'ять маловідомих фактів про те, як працюють смартфони в 3g

Четвер, 30 липня 2015, 11:45
На початку липня почалися масштабні технічні випробування мережі «Київстар» 3G більше, ніж в 30 містах України, враховуючи 6 обласних центрів - Вінницю, Івано-Франківськ, Полтаву, Рівне, Хмельницький і Тернопіль. На даний момент мережа «Київстар» 3g охоплює більше 110 населених пунктів України, враховуючи Київ, Львів, Кам'янець-Подільський, курорти Західної України і Чорного моря.
3 G

Те, що новий формат тестується в такому обласному центрі як Полтава, для Харкова - прекрасна новина: 3G вже близько.

За даними досліджень, біля 40% користувачів смартфонами мають можливістю застосовувати 3G мережею, проте мало хто знає про деякі нюанси роботи смартфонів в новому стандарті зв'язку.

Вашій увазі - п'ять порад про те, що треба враховувати тим, хто раніше не користувався 3G-мережею.

 

  1. Для власників смартфону на дві sim- карти: часто 3G-інтернет підтримується тільки в одному слоті.

    За даними досліджень, лише п'ять відсотків смартфонів на дві сім-карти в Україні розраховані на те, що 3G підтримуватиметься в обох слотах.

    Інформацію про формат часто вказують прямо поряд із слотом. Інакше шукайте дані про це в інструкції.

    Пов'язаний цей факт з тим, що технології лише нещодавно зробили можливою одночасну підтримку 3G формату для усіх слотів, так що до України дійшло трохи подібних пристроїв.

 

  1. Різні смартфони розвивають різну швидкість 3G-інтернету.

    Українські оператори працюють з технологією WCDMA 2100, щоб користуватися зв'язком в цій мережі, зверніть увагу, чи є відповідний запис в інструкції.

    Швидкість в мережі для пристроїв з підтримкою HSDPA теоретично розвивається до 42.2 Мбіт/с. Проте, якщо HSDPA не підтримується смартфоном, то ви зможете добитися швидкості не більше 21 Мбіт/с.

    Крім того, найчастіше смартфони дешевого сегменту зазвичай розвивають швидкість нижче, ніж середнього і високого цінових сегментів. Зазвичай гранична швидкість дешевих пристроїв - 7,2 Мбіт/с

 

  1.  3G швидко саджає батарею

    Якщо ви збираєтеся використати 3G, будьте готові до того, що вам доведеться частіше заряджати свій пристрій. Дослідження показали, що Android- смартфон, наприклад, розряджатиметься на третину часу швидше, ніж треба.

    З цим побічним ефектом можна боротися: змінити автосинхронізацію додатків на ручну, відключити непотрібні застосування.

    Якщо ви примусово виберете 2G в зоні, де є і 2G, і 3G, то зможете заощадити 10-30% заряду.

 

  1. Цікаво, але в русі ви зможете скористатися повільнішим інтернетом, ніж в стані спокою.

    Якщо звичайна швидкість інтернету, 10 Мбіт/с (цифра узята для прикладу), то в русі на швидкості 20 км/год вона знизиться до 3-4 Мбіт/с, а при швидкості 120 км/год стане нижче 1 Мбіт/с.

    Крім того, швидкість інтернету залежить від відстані до базової станції, а також від того, скільки людей одночасно користується мережею. Проте ці два чинники застосовані до будь-якого стандарту зв'язку.

 

  1. Ваш смартфон може означати 3G по-різному.

    Щоб дізнатися, чи підключилися ви до 3G, звертайте увагу на значки 3G, H, H. Це залежить від прошивки пристрою.

    За матеріалами: AIN.UA

«Якісний 3G» - спецпроект «Справжньої Варти» і українського оператора телекомунікацій «Київстар», послугами зв'язку якого користується більше 26 млн абонентів.

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments