Силовики обшукують газопостачальне підприємство у Харкові

П'ятниця, 16 грудня 2016, 16:04
Піідприємство розробило злочинну схему безакцизного ввезення в Україну скрапленого газу, - повідомили в прокуратурі
Силовики обшукують газопостачальне підприємство у Харкові

Як розповів  начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, завозили його під приводом реалізації виключно для соціально-побутових потреб населення, що давало можливість не сплачувати акцизний податок. Однак, як з'ясувалося, газом торгували в роздрібній мережі автозаправних станцій.

За попередніми даними, посадовці Енергетичної митниці та митного посту дозволяли імпортерам проходити спрощену процедуру розмитнення.
Зокрема, не відбиралися зразки імпортованого газу, митне оформлення вантажів відбувалося у неробочий час та без сертифікатів якості.
Свою лояльність митники оцінили в 1 долар США за одну тонну імпортованого газу.  Гроші перераховували на банківські картки митників.
З 2015 року за цією схемою на митну територію України з Російської Федерації імпортовано газу більш ніж на 600 млн. грн. Державі завдано понад 40 млн. грн. збитків.
Наразі проводяться обшуки офісних приміщень та за місцем мешкання осіб, причетних до незаконної діяльності. Вирішується питання щодо затримання причетних до незаконного ввезення газу у порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування проводиться за ч.2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями), ч.2 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
comments powered by HyperComments