Затримані вуличні грабіжники, які грабували жінок

Понеділок, 13 лютого 2017, 10:41
Жертвами зловмисників стали 10 представниць слабкої статі
Затримані вуличні грабіжники, які грабували жінок

10 лютого до місцевої поліції впродовж кількох годин надійшли дві заяви від потерпілих про вчинення відносно них тяжких злочинів. Близько 5:20 до чергової частини звернулася 46-річна мешканка селища Високий. Жінка розповіла, що поблизу магазину в селищі Високий невідомий чоловік побив її та відібрав сумочку з мобільним телефоном та грошима. Через дві години аналогічне повідомлення надійшло від 56-річної мешканки сусіднього селища Бабаї. Вона заявила, що стала жертвою зухвалого нападника, який силою відібрав у неї сумку з гаманцем. Сума завданих збитків склала більше 3 тисяч гривень.

Після отримання інформації працівники Харківського відділу поліції терміново почали відпрацьовувати територію району.

Як розповіла начальник відділення слідчого відділу районної поліції Любов Луценко, завдяки швидкому реагуванню на повідомлення злодіїв вдалося затримати того ж дня. Ними виявилися безробітні мешканці міста Мерефа 17 та 27 років. Слідством встановлено, що хлопці заздалегідь планували свої злочини та діяли за розробленим сценарієм. Визначивши потенційну жертву, один з зловмисників наносив їй тілесні ушкодження та відбирав речі, а інший – чекав в автомобілі. Слідчі кваліфікували дії затриманих за ч.2 ст. 186 (грабіж) та за ч.2 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України..

Як з’ясувалося під час слідства, злодії причетні до серії аналогічних нападів на території Харківського району. Загалом від їх злочинної діяльності постраждало близько десятка жінок.

Молодикам вже вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні злочинів. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

comments powered by HyperComments