У Харкові заарештували «чорних колекторів»

Середа, 31 травня 2017, 21:42
Банда «чорних колекторів» викрадала харківських підприємців.
У Харкові заарештували «чорних колекторів»

Для двох киян – учасників злочинного угруповання, які підозрюються у викраденні людей і вимаганні, суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.
59-річного організатора міжрегіональної угруповання так званих «чорних колекторів» і 31-річного учасника банди затримали наприкінці минулого тижня в Харкові, повідомляє «Справжня варта».

Крім них в угрупування входили ще троє чоловіків - один киянин і двоє харків'ян.

Банда за винагороду виконувала «замовлення» по «віджиму» майна харківських підприємців-боржників.

Замовник називав ватажкові банди ім'я свого боржника і вказував суму, яку той йому не повернув. Далі харків'яни збирали інформацію на клієнтів і передавали її організатору. Після цього розроблялася схема «вибивання» грошей.

Боржників під різними приводами виманювали на зустріч, викрадали їх і вивозили в заздалегідь обумовлене місце. Зловмисники видавали себе за правоохоронців. Погрозами і насильством вони змушували своїх жертв підписати боргові розписки на ім'я кредиторів, решту документів, які давали право звертатися до суду для витребування грошових коштів.

Щоб підприємці були більш «слухняними», «колектори» застосовували наручники, зброю, електрошокер.

Протягом кількох місяців 2016-17 років жертвами зловмисників стали троє боржників. Причому одного з них викрадали двічі: перший раз - щоб змусити написати боргову розписку, другий - щоб «переписав» майно на кредитора. Крім того, один підприємець від отриманих травм і тортур помер.

Організатора банди і його колегу-киянина затримали на знімних квартирах в Харкові. Під час обшуків вилучили вогнепальну зброю, наркотики, боєприпаси, ряд боргових розписок, документи на майно та підприємства.

Трьох інших фігурантів справи затримали раніше. Всім їм оголошено підозру за ч.2. ст. 146 і ч.2 ст. 189 КК України (викрадення людей і вимагання). Крім того, одному з них інкримінується умисне вбивство, вчинене групою осіб (ч. 2 ст.115 КК України), повідомили в обласній прокуратурі.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments