Сільського голову засуджено за крадіжку землі

Середа, 14 червня 2017, 18:41
У суді доказано, що вона за хабарі роздавала землю
Сільського голову засуджено за крадіжку землі

68-річну екс-голову Старосалтівської селищної ради засуджено до 5 років позбавлення волі з  позбавленням права обіймати керівні посади в органах державної влади, місцевого самоврядування протягом 3 років з конфіскацією майна. Крім того, її позбавлено 7 рангу службовця місцевого самоврядування, - повідомляє «Справжня Варта».

Як повідомили у прокуратурі області, узимку 2011 року до селищного голови  звернулася харків’янка з проханням виділити для її мами та знайомої земельні ділянки під дачу та городи. Чиновниця погодилася допомогти, але за винагороду.

За видачу документації по відводу 4 земельних ділянок загальною площею 0,7 га в одному з сіл Вовчанського району та підписання державних актів на право власності вона через секретаря селищної ради запросила 175 тис. грн.

У березні того ж року клієнтка передала секретарю усю суму.

Під час судового розслідування колишній селищний голова свою вину не визнала, тоді як секретар признався у пособництві і щиро розкаявся.

Враховуючи щире каяття та сприяння слідству, 33-річного пособника голови-хабарника засуджено за ч.5 ст.27 та ч.2 ст. 368 КК України (ред. 2001р.) до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном - 2 роки. Також він  позбавлений права протягом 3-х років обіймати керівні посади в органах державної влади або місцевого самоврядування.

Як раніше писала «Справжня Варта», Обласний військовий комісаріат оперативно відреагував на дії СБУ та військової прокуратури.

Райвоенкома-хабарника з Вовчанська позбавили військового звання. Майор вимагав тисячу доларів США від місцевого мешканця за надання відстрочки від призову.

Також начальник відділу та головний спеціаліст академії вимагали та отримали від студента 3 тис. грн  Цю таксу вони виставили за успішне складання студентом іспитів та переведення його на наступний навчальний курс.

Затримання проведено прокуратурою Харківської області спільно з УЗЕ в області ДЗЕ НПУ.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments