П'яну матір притягнуть до відповідальності

Четвер, 7 вересня 2017, 07:02
4 вересня на вулиці Леся Сердюка були виявлені маленькі діти без батьків
П'яну матір притягнуть до відповідальності

Як повідомили патрульні, прибувши на вулицю Лeся Сeрдюка, поліцeйські побачили трьох малeньких дітeй 2013, 2015 та 2016 років народжeння. Поряд з малечею знаходилися чоловік та жінка, які повідомили, що мати дітей три дні тому попросила їх доглянути за малими й до цього часу нe повeрнулася, - повідомляє «Справжня Варта»

Мати знайдено, - повідомили у ГУНП.

Як розповів старший інспектор відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності Юрій Михайлович, працівниками поліції була встановлена особа матері та розпочаті її пошуки. Також з’ясовано, що 31-річна жінка веде антисоціальний спосіб життя. 6 вересня жінка була знайдена за місцем мешкання, куди вона повернулася у нетверезому стані.

На даний час збирається повний пакет документів та службою у справах дітей Київського району вже найближчим часом буде вирішено питання щодо позбавлення громадянки батьківських прав.

Якщо в діях жінки виявлять ознаки кримінального правопорушення, буде відкрито кримінальне провадження за ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України.

Також свій коментар додало Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міськради.

Як розповіли сьогодні, 6 вересня, в управлінні, 31-річна мешканка Київського району минулої неділі пішла з приятелем відзначити його день народження і залишила своїх дітей - 4,5 року, 3,5 року та 11 місяців - зі знайомою, попросивши її переночувати з ними. Наступного дня цих дітей знайшли на вулиці - голодних, брудних і неодягнених. Їх доправили до міської дитячої клінічної лікарні №19, а мати тільки сьогодні вдалося привезти до служби у справах дітей. Потім її привели на прийом до заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан.

Після розмови з харків'янкою, яка вже майже рік перебуває в полі зору служби у справах дітей через асоціальний спосіб життя, було прийняте рішення помістити її дітей на шість місяців до установи соціального захисту, а саму матір направити на лікування від алкоголізму.

" Поки що на півроку ми заберемо дітей до держустанови, а матір постараємося вилікувати від алкоголізму, потім спробуємо працевлаштувати. Зараз вона живе на матеріальну допомогу, яка виплачуються на дітей. Це пристойна сума, але значна її частина йшла на спиртне. Судячи з її реакції, вона начебто кається у скоєному, але будемо спостерігати, як вона поведе себе надалі», - розповіла Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, якщо ситуація в родині не покращиться, то розглядатиметься питання про позбавлення жінки материнських прав.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments