Юлія Світлична контролює справу антикорупціонерів-хабарників із Держпродспоживслужби особисто/ФОТО

Неділя, 28 січня 2018, 20:39
У Харкові затримали за підозрою в отриманні хабара пацівника, який повинен боротися з корупцією – завідувача сектором з питань протидії корупції в Харківському обласному управлінні Держпродспоживслужби.
Юлія Світлична контролює справу антикорупціонерів-хабарників із Держпродспоживслужби особисто/ФОТО

Затримали чиновника спрівробітики СБУ якраз під час отримання грошей. Чиновник вимагав і отримав $8 тисяч від колеги. За що пообіцяв не повідомляти правоохоронцям про правопорушення: колега придбала машину і не внесла вчасно інформацію про неї в декларацію. 

«Саме цей відділ повинен здійснювати антикорупційні заходи, але, як з'ясувалося, саме він і виявився організатором злочинних схем, – обурюється голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична у своєму фейсбук-акаунті. – Обурює і те, що антикорупційні органи використовувалися для особистого збагачення. І це вже не проблема окремої людини – це проблема системи управління всього цього територіального органу».

Голова ХОДА переконана, що слідчі дії на все дадуть відповіді.

«Але те, що керівництво управління дискредитує зусилля влади та громадських організацій щодо боротьби з корупцією – це вже факт. Ганебний факт», – констатує Юлія Світлична.

Вона скерувала листа до Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з вимогою негайно провести службове розслідування діяльності територіального органу у Харківській області та внесла пропозицію щодо звільнення керівника обласного управління.

«Прокурор області, керівники управлінь СБУ та поліції візьмуть під особистий контроль хід досудового розслідування, яке визначить усе коло причетних до корупції в цьому органі, – повідомила Юлія Світлична.

Кервник області переконана: «корупцію потрібно знищувати. Саме знищувати. І тільки так!»

comments powered by HyperComments