Тарута: Регіонам потрібна більша управлінська автономія

П'ятниця, 12 вересня 2014, 13:24
Регіонам України потрібна більша фінансова та управлінська автономія.
Тарута: Регіонам потрібна більша управлінська автономія

Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута на 11-й Щорічной Зустрічi YES: «Нова Україна, нова Європа, новий світ: розбудова та захист» у Київі.

«Я вважаю, особливий статус має бути у всіх регіонів, не лише у Донбасі. Ми маємо передати владу в регіони – не в області, а на місця: cелища, села, райони, – щоб вони не йшли по щастя до Києва і з протестами до Києва, щоби боролися на місцях і думали, кого обирати, хто забезпечувати їм ефективне управління, яку створювати міліцію, яку створювати владу», – сказав Тарута.

За його словами, це завдання потрібно швидко виконати.

Тарута заявив також, що Донбасс зараз розділився на дві частини. «Донбас розділився на частину, яку ми контролюємо, де все спокійно, і на ту частину, яку ми не контролюємо: там дуже багато страждань, там відбуваються дуже сильні руйнування, люди гинуть від рук терористів та бойовиків», – сказав Тарута.

Голова Донецької обласної державної адміністрації заявив, що світ має побачити, що насправді відбувається в Україні. «Щоб вийти з цієї біди сильнішими, щоб наші сусіді не залишили тут економічну руїну. Їм не потрібна територія, їм потрібна руйнація основного промислового центру України. Оце головне завдання. Для того, щоби вийти з меншими втратами, нам потрібно зробити швидке рішення, ця реформа буде головним нашим порятунком, щоб ми змогли залучити величезні капітали для модернізації країни», – підкреслив Тарута.

Нагадаємо, на Щорічной Зустрічi YES голова Незалежної асоцiації банків України, старший радник голови правлiння Альфа-Банк Україна Роман Шпек для розвитку економіки потрібен справедливий бюджет, в який необхідно закласти кошти для державного замовлення літаків, танків, продуктів харчування.

Довідка. Ялтинська Європейська Стратегія (YES) – є найбільшою на Сході Європи платформою публічної дипломатії з розробки стратегії розвитку України та Широкої Європи і сприяння євроінтеграції України. YES - незалежна організація, яка була заснована в 2004 році українським бізнесменом та громадським діячем Віктором Пінчуком. Діяльність організації визначає Наглядова Рада, до якої входять такі видатні особи як Президент Польщі (1995-2005) Александр Кваснєвський, екс-Генеральний Секретар НАТО (1995-1999) та Верховний представник Європейського Союзу із загальної зовнішньої політики і політики безпеки (1999-2009) Хав’єр Солана та інші.

comments powered by HyperComments