Держава часто тікає від відповідальності за родини загиблих - представник організації «Серця кіборгів»

Юлія  |  П'ятниця, 20 січня 2017, 05:35
«Війна –це не так красиво, як то часто буває в художньому кіно»
Держава часто тікає від відповідальності за родини загиблих - представник організації «Серця кіборгів»

На цьому наголосив старшина Збройних сил України Анатолій Свирид. Він розповідав у Харкові про фільм «Воїни духу», який був присвячений обороні Донецького аеропорту.

Анатолій – «кіборг», який свого часу брав участь в обороні Донецького аеропорту і є героїв стрічки «Воїни духу». За його словами, це передусім документальний фільм, який правдиво зображає тодішні події.

Сама стрічка вмістила в себе розповіді бійців, які змогли вижити в тих умовах, які рятували своїх побратимів, які пройшли через полон. які зараз живуть і допомагають іншим.

«Не журналісти це робили, а бійці, – розповів Анатолій Свирид, – тому більш правдивого фільму й бути не може. Таких матеріалів дуже мало. В силу яких причин – я не знаю… Правда не завжди красива та приємна, але її слід показувати… Війна – це не так красиво, як це часто буває в художньому кіно. І романтики там немає».

За його словами, цей фільм вартий свого перегляду. Адже він не тільки правдиво зображає події, які відбулися в Донецькому аеропорту, а й дає глядачеві зрозуміти, що цю землю слід захищати. Хто б на неї не прийшов.

«Я вважаю, що в той час, коли продовжують гинути воїни, ця інформація, потребує уваги, –підкреслив він.

Сам Свирид є представником організації «Серця кіборгів», яка піклується родинами загиблих бійців. Крім того, її члени організовують для них різноманітні культурні заходи та майстер-класи, а також займаються військово-патріотичним вихованням молоді.

«Замовчуються питання вдів, дітей, батьків загиблих, – розповів він, – їм зараз дуже нелегко. Як і всій країні, власне кажучи. Але їм тяжче всього. Така велика втрата». За словами «кіборга», держава часто тікає від відповідальності за родини загиблих. Тому цю функцію на себе беруть різноманітні громадські організації.

За його словами, зараз не слід сильно сподіватися на державну допомогу. А варто громадським активістам об’єднуватися і діяти. Він впевнений, що такі громадські активності матимуть успіх в майбутньому.

comments powered by HyperComments