В Авдіївці ситуація критична, обстріли тривають (ВІДЕО)

Вівторок, 31 січня 2017, 14:29
Створено штаб порятунку міста, яке лишилось без опалення, електроенергії й водопостачання.
В Авдіївці ситуація критична, обстріли тривають (ВІДЕО)

Ситуація з Авдіївкою на Донеччині продовжує ускладнюватись. Внаслідок обстрілів донецькими бойовиками околиць міста мирні мешканці опинились без тепло- та водопостачання, а також була перебита лінія електропередач. У критичній ситуації знаходяться близько 25 тисяч людей.

Сьогодні прем`єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про розгортання в Авдіївці штабу й підготовки всіх служб до будь-яких сценаріїв розвитку подій.

Зазначається, що на місці працюють усі служби для забезпечення життєдіяльності міста до відновлення енергопостачання міста.

"Ситуація залишається складною, але сьогодні є абсолютно усі ресурси і можливості для того, щоб відновити енергопостачання. На це потрібен час, але найголовніше - це припинення обстрілів. Ми розуміємо, що це все робиться навмисне, злочин проти людей, які ні в чому не винні і є жертвами агресії, яку Україна переживає вже третій рік з боку Російської Федерації, її військ і найманців", - наголосив Гройсман.

На допомогу мешканцям Авдіївки вирушив спецзагін, у складі якого бійці спецпідрозділу КОРД, батальйона особливого призначення кримінального та превентивного блоків ГУНП в Донецькій області. Вони будуть нести цілодобову службу в місті. Їх задача - охорона громадського порядку, попередження мародерства, надання допомоги людям.

За інформацією голови Донецької військово-цивільної адміністрації, на 12:45 обстріли продовжуються.

"Рішення про повномасштабну евакуацію не приймаємо. Але вже повністю підготувались до неї на випадок оголошення евакуації", - зазначив він.

Вночі російсько-окупаційні війська обстріляли околиці Авдіївки із реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". У штабі АТО повідомили про поранення мирних мешканців.

 

comments powered by HyperComments