Економічний розвиток та боротьба з корупцією. Яким досвідом буде ділитися екс-голова Нью-йорку

Четвер, 4 травня 2017, 15:27
Ці та інші теми, що стосуються благоустрою та розвитку міст, будуть оговорені колишнім мером Нью-Йорку Рудольфом Джуліані та чинним міським головою Генадієм Кернесом
Економічний розвиток та боротьба з корупцією. Яким досвідом буде ділитися екс-голова Нью-йорку

Про це розповів  журналістам у Харкові Джон П. Хувейн, генеральний директор компанії  Giuliani Security & Safety LLC (GSS), екс-начальник Департаменту поліції Нью-Йорка та довірена особа Джуліані.

На даний момент він разом зі своїми колегами зустрічається з представниками місцевої влади і поліції, відвідує державні та адміністративні установи, збирає необхідну інформацію, щоб потім передати її Джуліані. За словами Хувейна, він під час зустрічі обміняється ідеями щодо соціально-економічного розвитку міст та розповість про досягнення міської влади Нью-Йорку. «Тобто, мета візиту Джуліані – це обмін досвідом з метою надання найбільш якісних послуг мешканцям міста», – зазначив він. 

 «Ми завжди звертаємо увагу на економічний розвиток, – підкреслив Джон П. Хувейн, – це головний напрямок. Коли пан Джуліані став мером Нью-Йорку , то в місті була важка ситуація як в економічному плані, так і в плані злочинності. Завдяки йому вдалося значно збільшити притік туристів. І одна з причин полягала в тому, що місто стало безпечним. І люди перестали боятися туди їхати». 

Він також наголосив на тому, що разом з боротьбою зі вищезгаданими проблемами, зокрема, йшов процес підвищення якості соціальних послуг, створення рекреаційних зон та забезпечення шкіл необхідним обладнанням. 

«Що ми хочемо зробити і в чому, без сумніву, у нас є досвід – то це надання рекомендацій по модернізації поліцейських відділів, – розповів Хувейн, – а також у впровадженні антикорупційних  схем. На будь-якому рівні управління дуже багато грошей витрачається на боротьбу з корупцією, але часто це не дає результатів. Це ті напрямки, по яким буде здійснюватися обмін досвідом». 

Щодо дати візиту Джуліані до Харкова, то вона поки що не розголошується. Сам Хувейн у складі делегації поки що готується до цього заходу, у планах у них, зокрема, зустрічі з харківськими підприємцями, відвідування місцевих вишів та культурних установ. Крім того, він встиг дещо познайомитися з Харковом і назвав його чистим, сучасним та передовим містом, схвально відізвавшись про мера. А також зазначив, що подібна співпраця буде тривати далі. 

«Ми працюємо  з багатьма країнами та містами, – зазначив Хувейн, – зокрема, один з останніх проектів був реалізований в Колумбії завдяки нашому співробітництву та консультаціям. Завдяки меру Джуліані в столиці вдалося зменшити рівень злочинності на 42% . Зараз ми також перцюємо в Пуерто-Ріко, Буенос-Айресі, надаємо консультації по найбільш ефективній взаємодії міської влади з поліцією з метою забезпечення безпеки міст».

GSS є дочірнім підприємством компанії «Джуліані Партнерз», яка була заснована колишнім мером Нью-Йорка Рудольфом Джуліані.

Рудольф Джуліані був мером Нью-Йорка в 1994-2001 роках. Почав активно боротися зі злочинністю, спираючись на теорію «розбитих вікон» (якщо не звернути увагу на кілька розбитих вікон, злочинці можуть поступово зруйнувати всю будівлю). Рудольфу Джуліані вдалося істотно скоротити число безробітних в Нью-Йорку. За рахунок більш високих, ніж в середньому по країні, темпів економічного зростання створювалися нові робочі місця. У 1994 році кожен сьомий житель міста (1 млн 112 тис. 490 осіб) отримував допомогу з безробіття, через вісім років - 497 113 осіб. Міська адміністрація скоротила або скасувала 23 податки. Оптимізувалося використання міського майна - якщо в 1994 році місту належали 1 862 порожніх будівлі, то в 2000 році - всього 633. В результаті комплексу заходів не тільки покращився імідж Нью-Йорка, але й істотно збільшилася кількість туристів, які відвідували місто (з 25,8 млн в 1994 до 37,4 млн у 2000 році). Рудольф Джуліані здобув світову популярність після трагедії 11 вересня 2001 року, коли він брав участь в організації рятувальних робіт після терористичної атаки на Всесвітній торговий центр. У лютому 2002 року в нагороду за дії в ході кризи після 11 вересня королева Великобританії Єлизавета II подарувала Джуліані почесний лицарський титул.

comments powered by HyperComments