17 харків'ян виступлять на Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро

Середа, 7 вересня 2016, 12:07
У бразильському Ріо-де-Жанейро сьогодні стартують XV літні Паралімпійські ігри.
17 харків'ян виступлять на Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро

Урочиста церемонія відкриття Паралімпіади, яка відбудеться на легендарному стадіоні «Маракана», розпочнеться о 18.00 за місцевим часом, тобто, опівночі за київським. За 11 днів  будуть розіграні 528 комплектів нагород у 22 видах спорту.

Змагання проходитимуть на тих самих спортивних аренах, які були використані для літніх Олімпійських ігор 2016 року. В Іграх-2016 візьмуть участь 4350 атлетів з понад 170 країн – членів Міжнародного паралімпійського комітету.

Найчисельнішою за всю історію своїх виступів буде збірна України, до складу якої увійшли 155 спортсменів. Вітчизняні паралімпійці боротимуться за нагороди у 16 видах спорту.

У складі збірної України виступатимуть 17 харківських паралімпійців: Інна Осетинська, Максим Петренчук та Олександра Підлісна (усі - волейбол сидячи), Олена Рудь та Юлія Максименко (голбол), Лейля Аджаметова (легка атлетика), Яна Бережна, Марина Піддубна, Олена Федота, Максим Веракса, Олександр Головко, Максим Крипак та Роман Бондаренко (усі - плавання), Євгенія Бреус (фехтування на візках), Антоніна Ходзинська, Марина Литовченко та Олександр Єзик (настільний теніс).

Харків’янин Максим Веракса є найдосвідченішим спортсменом у нинішній збірній України. На його рахунку 7 золотих та 2 бронзові медалі Паралімпійських ігор. Також він є володарем світових та паралімпійських рекордів.

Перші комплекти медалей уже завтра, 8 вересня, розіграють у кульовій стрільбі, велоспорті, легкій атлетиці, дзюдо, пауерліфтингу та плаванні.

Нагадаємо, на минулій Паралімпіаді-2012 у Лондоні збірна України здобула 88 нагород: 32 золоті, 24 срібні та 28 бронзових, посівши у підсумку 4-те загальнокомандне місце.

comments powered by HyperComments