Бугай на Кічу: як харківські футболісти з'ясовували стосунки з приїжджими із Буковини

Яша Томський  |  Понеділок, 31 жовтня 2016, 15:45
З рахунком 1:0 після матчу 16-го туру чемпіонату України в першій лізі «Геліос» продовжує займати четверте місце.
Бугай на Кічу: як харківські футболісти з'ясовували стосунки з приїжджими із Буковини

У день гри в Харкові випав перший сніг, і ще за 50 хвилин до початку зустрічі трактор і працівники стадіону наводили лад на газоні. Їм це вдалося вчасно, і рівно о 15:00 арбітр із Києва Олександр Павлюк дав свисток до початку гри «Геліос» – «Буковина». Та хоч і повернулася влітку цього року із другої ліги, з приходом на її тренерський місток вихованця харківського футболу Сергія Шищенка стала досить міцною бойову одиницю.

Але перший гострий момент створили все-таки господарі, коли після штрафного, пробитого Антоном Кічей Ілля Глушицький пробив головою поруч зі штангою. А потім гості пропустили стовідсотковий момент, аби відкрити рахунок. Владислав Бугай увірвався у штрафну, обіграв воротаря Євгена Волинця і захисника, але метрів з 10 пробив вище порожніх воріт. Долю зустрічі вирішив гол харків'ян «в роздягальню» на першій компенсованій хвилині першого тайму. Кіча зі штрафного прострілив в штрафний майданчик, і капітан «Геліоса» Сергій Лобойко головою вколотив м'яч у сітку – 1:0.

Однак у другому таймі шанувальникам «Геліоса» довелося добряче понервувати. Харків'яни віддали ініціативу супернику, який за першої ж можливості створював найгостріші ситуації біля воріт Волинця. Ігор Бойчук з 10 метрів пробив у падінні поруч зі штангою, а ще через дві хвилини удар Андрія Шишигина відбила стійка воріт. На 64-й хвилині після подачі кутового бив по воротах Сергій Раца, але м'яч зумів забрати в падінні голкіпер «Геліоса». Правда, і харківці могли збільшити рахунок, коли під кінець гри після подачі кутового справа Кічею захисник «Буковини» відбив м'яч прямо в ноги Анатолію Масалову, але його удар з лінії карного майданчика пройшов упритул зі штангою.

Отже, набравши в 16 матчах 30 очок, «Геліос» продовжує посідати четверте місце в турнірці. 5 листопада в поєдинку 17-го туру, яким завершиться перше коло, «Геліос» в Рівному зіграє з тамтешнім «Вересом».

comments powered by HyperComments