Модернізація інфраструктури: перше електронне табло та підсвічені переходи

Середа, 7 грудня 2016, 10:59
Перше електронне табло з маршрутом руху транспорту встановили 6 грудня на зупинці біля Центрального парку культури і відпочинку імені Горького.
Модернізація інфраструктури: перше електронне табло та підсвічені переходи

Це пілотний проект. До весни табло буде працювати в тестовому режимі і показувати тільки розклад руху тролейбусів, час їхнього прибуття.

«Ми зараз подивимося, як це табло працюватиме, як буде реагувати на перепади температур тощо. Готові приймати пропозиції і зауваження харків'ян», - зазначив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

Далі в планах - внести в електронний розклад і інші види міського транспорту.

«Потрібно встановити близько тисячі таких табло, рух транспорту буде відстежуватися за GPS. Це робота не одного року, але вона розпочата», - зазначив віце-мер.

Водовозов повідомив, що на завершальному етапі інвестиційний конкурс з впровадження єдиного проїзного квитка. У транспорті планують встановити щось на зразок електронних компостерів, які будуть зчитувати інформацію з безконтактної карти. Придбати карту можна буде на всіх станціях метро, ​​а також у різних точках продажу, яких встановлять в місті предостатньо.

«Це буде зручно і для харків'ян, і для приїжджих. Ми, приїжджаючи у будь-яку країну, купуємо таку карту, використовуємо, а потім повертаємо. Система електронного квитка - це зручність та економія. Крім того, ми отримаємо точні дані про те, скільки пасажирів і яких категорій скористалися послугами міського транспорту. Поки ці данні вираховують за формулою. Виграють люди і міський бюджет, а значить - з'явиться більше коштів на модернізацію транспорту», - зазначив Євген Водовозов.

Крім того, Програму по підсвічуванню пішохідних переходів почнуть реалізовувати в Харкові. За словами Водовозова, підсвічувати переходи будуть спеціальні ліхтарі, які виробляє європейська компанія з 10-річним досвідом роботи.

«Ці ліхтарі використовують тільки для підсвічування пішохідних переходів. У темний час доби водіям не видно ні пішоходів, ні переходів. Якщо немає світлофора, а знак засипало снігом, то підсвітка необхідна, особливо, де дорогу переходить багато студентів і школярів, біля гуртожитків», - зазначив Євген Водовозов.

До кінця року в Харкові планують підсвітити 20 переходів, а наступного року - до 200. Поки відомо, що перші «світлі» переходи з'являться на вулиці Героїв Праці, на проспектах Людвіга Свободи і Науки. Наступного року їх обладнають на вулицях Лермонтівській і Чайковській.

comments powered by HyperComments