Італійці з тріском "провалилися" на трасі Київ-Харків

Середа, 24 серпня 2016, 15:02
Відома італійська фірма імітувала роботи на магістралі, відремонтувати яку їй виявилося не під силу
Італійці з тріском "провалилися" на трасі Київ-Харків

"Укравтодор", який уклав три роки тому договір Todini, за цей час серьозно розчарувався в своїх італійських партнерах.

Справа в тому, що напередодні Дня Незалежністі 2013 року італійські будівельники взяли на себе зобов'язання до вересня 2014 року провести капітальний ремонт на трасі Київ - Харків-Довжанський.
Але Компанія Todini Costruzioni Generali S. p.A змусила українців серйозно переглянути реальні можливості компанії 
та сумлінність її фахівців. Як повідомляє прес-служба "Укравтодору",

Todini фактично не виконувала роботи на об'єкті понад 9 місяців і намагалася стягнути з "Укравтодору" фінансові відшкодування за абсолютно безпідставними вимогами. Терміни виконанню робіт були зірвані. Тепер контракт між "Укравтодором" і італійською компанією офіційно розірвано.
Причина - систематичне невиконання робіт з капітального ремонту та реконструкції автомобільної дороги М-03 Київ -
Харків-Довжанський на ділянці Лубни-Полтава. До того ж виявилося, що на об'єкті фктично працює в кілька разів менше техніки, ніж було заявлено. 

"Мабуть, ні для кого не секрет, що на дорозі М-03 були проблеми. - Повідомив тимчасовий глава "Укравтодору" Євген Барах, - Ми до останнього шукали компроміс, щоб вирішити цю ситуацію і продовжити ремонтні роботи спільно з Todini.
На жаль, майже півроку переговорів не дали бажаного результату.""Укравтодор" найближчим часом оголосить новий тендер на завершення ремонту та реконструкції автомобільної дороги М-03 Київ - Харків-Довжанський на ділянці Лубни-Полтава.

"Сума ПДВ, який повинен був відшкодувати" Укравтодор ", в виставленому рахунку підрядником була завищена на кілька десятків мільйонів гривень. У зв'язку з відмовою платити податок за неіснуючу на об'єкті техніку,протягом останніх 9 місяців Todini імітували виконання робіт на об'єкті і в цілому 6 разів переносили дату його введення в експлуатацію ", - йдеться в повідомленні.

comments powered by HyperComments