Харків'янам заборонили ловити раків

П'ятниця, 15 вересня 2017, 10:02
Доступ до нашої традиційної національної страви обмежили у Держрибагентстві
Харків'янам заборонили ловити раків

Рибалкам і всім, хто полюбляє смажених раків, тепер доведеться почекати до кінця  осінньої заборони вилову раків, яка, словом, теж традиційна для України і, зокрема, для Харківщини, - повідомляє «Справжня Варта»

Якось не особливо радує те, що ця заборона діє на території і інших областей держави. Тому що наші харківські раки ловляться добре, вони смачніші і корисніші, ніж раки з інших регіонів.

На Харківщині ця заборона діє до 30 вересня.

Держрибагентство нагадує, що за порушення правил рибальства та вилов раків у заборонений період часу передбачена адміністративна відповідальність – штраф у розмірі до 680 грн (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Окрім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожного незаконно виловленого рака.

Після закінчення терміну заборони, відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, рибалці за добу дозволяється вилов не більше 30 раків на загальних водоймах та не більше 50 на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Як раніше писала «Справжня Варта», де вільним українцям можна добре наловити риби.

Водойми Дніпра в районі Широкого Плеса Херсонської області. Тут незабаром з'явиться велика кількість стерляді.

Також якщо ти вб'єш оленя без ліцензії, то тебе примусять заплатити 60 тис. грн замість 15 тис. грн. А спіймаєш де-небудь бобра - віддаси за нього  10 тис. грн (було 2600 грн/. І навіть за якось там напівдохлого кеклика у тебе віднімуть 2 тис. грн (раніше 500 грн).

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments