«Справа рюкзаків»: Аваков висловив свою версію

Вівторок, 31 жовтня 2017, 20:11
Міністр МВС Арсен Аваков вважає сьогоднішні події у зв'язку зі «справою рюкзаків» – тиском і спробою стравити одних з іншими
«Справа рюкзаків»: Аваков висловив свою версію

Очільник силового відомства заперечує будь яке відношення свого сина до корупційних схем,  повідомляє «Справжня Варта».

З приводу цього Арсен Аваков виступив на своїй сторінці у Facebook:

«Всі процедури, інтриги і потуги стравити одних з іншими... похитнути мою емоційну стабільність і принципи – марні.

Я вмію жити в труднощах і приймати рішення. Всі останні роки було так. Трохи більше, або трохи менше. Особистісні маніпуляції, атаки та інше не відвернуть мене від принципів, на яких я стою, в тому числі в рамках антикорупційних розслідувань, які ведуться НАБУ І САП.

Вважаю, що ці органи не повинні бути органами, схильними до впливу політичних груп і інтересів.

Не повинні мати політичних інтересів і позицій піару. Вони повинні бути органом юриспруденції – у надзвичайній суворості і відповідності Закону, а не застосовувати метод натяжок і припущень, як у випадку з моєю родиною – на догоду чиїхось політичних інтересів.

Ні мій син, ні фірми, в яких він засновник, не мають і не мали ні копійки грошей з бюджету України. І Олександр Аваков пройде процедуру і доведе це в суді.

Всім тим, хто хоче використовувати цю ситуацію з піар-метою, заради власних політичних амбіцій, або для вирішення своїх кон'юнктурних завдань, відповім ще раз: не вийде.

Я не розмінюю своїх принципів на особистий комфорт і легкість буття.

Це стосується як балансу в політичній системі в цілому, так і в антикорупційних органах зокрема.

Моя позиція з антикорупційного суду незмінна – він повинен відбуватися швидко і бути компетентним! А ось баланс незалежності і незаангажованості в молодих антикорупційних органах повинен бути відновлений. І, переконаний, ми зможемо це збалансувати!

Повторюся, тиск на мене з боку організаторів сьогоднішніх дій проти мого сина і моїх екс-підлеглих – не пройде. Сподіваюся, адекватний судовий процес, в якому Олександр візьме участь,  розставить все по місцях!

Я не розмінював і не розміняю на «рєшалово» ні своїх правил, ні своїх принципів!

Творіть! Ця метушня мине...», – написав Аваков.

Як повідомляла «Справжня Варта», НАБУ влаштувало у Харкові обшуки у справі про можливу розтрату державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ України.  Затримано екс-заступника міністра МВС та ще двох осіб, в числі яких Олександр Аваков. МВС вважає дії НАБУ суто політичними. Солом'янський суд Києва повинен був обрати запобіжний захід для сина Авакова та інших фігурантів справи, але судове засідання перенесли на завтра.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments