Олена Ратникова-фон Зассе: полювання на безпритульних тварин у Харкові - це величезний кривавий бізнес

Четвер, 10 березня 2011, 15:01
У лютому в столиці Польщі відбулась незвичайна конференція під назвою «Євровбивство-2012». Українські захисники тварин проінформували польських колег про ставлення місцевої влади до безпритульних тварин: "азіатська" жорстокість і корупція в шатах підготовки до європейського чемпіонату.
Олена Ратникова-фон Зассе: полювання на безпритульних тварин у Харкові - це величезний кривавий бізнес

У варшавській конференції брала участь й відома харків'янка - О.М.Ратникова-фон Зассе. З нею розмовляв кореспондент української редакції ПОЛЬСЬКОГО РАДІО для Закордону Тарас Шумейко:

"А підсумувати ситуацію з комунальною опікою над бездомними тваринами ми попросили О. Ратникову-фон Зассе – віце-президента Асоціації зоозахисних організацій України.

Олена Миколаївна Ратникова-фон Зассе: В декількох містах України вже прийнято й затверджено локальні програми гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин, які включають будівництво притулків, масову стерилізацію безпритульних тварин і випуск їх на місце вилову, але, на превеликий жаль, все це не виконується. Ті гроші, які виділяються на ці програми, у найцинічніший спосіб розкрадаються.

Чиновники розкрадають гроші, а що відбувається з тваринами?

Олена Миколаївна Ратникова-фон Зассе: Це величезний кривавий бізнес. В Харкові виділено за 2 роки більше мільйона доларів. Але ці гроші розкрадаються, а тварин просто вбивають. Ба більше, створюються комунальні підприємства, які це виправдовують, які розповідають людям, що безпритульні тварини на вулицях страждають, і для того, щоб ці страждання зупинити, не треба будувати притулки, а треба попросту їх «гуманно знищити».

Протягом багатьох років міська влада в Харкові не може відшукати способу створити бодай один цивілізований притулок для тварин. Звичайно, посилаються при цьому на хронічну нестачу коштів. Грошей і дійсно ледве вистачає на дурнуватих матрьошок і макети казкових концтаборів на центральному майдані, що надають Харкову питомо європейського шарму. При тому щорічних асигнувань на подолання проблеми безпритульних тварин, мабуть, вистачає на підгодовування як чиновників, так й вірних мерії борців за права покусаних.

Рік тому, на зустрічі представників харківської мерії та зацікавленої громадськості, один з улюблених Г. Кернесом діячів, фаховий  "антифашист"  Нісон Ройтман наполягав на тому, що "говорить о гуманизме по отношению к собаке - это, мягко говоря, кощунственно". Як людина, добре обізнана з технологіями своїх начебто опонентів, він пропонував розв'язати проблему радикально - за допомогою пересувного крематорію для собак. Ройтман, схоже, разом з деякими харківськими чиновниками теж рветься на Захід,  до Європи  років так з 1933 по 1945.

comments powered by HyperComments