Акцію протесту з вимогою розпуску парламенту підтримало близько двох тисяч харківців

Жанна Титаренко  |  Четвер, 3 листопада 2011, 22:28
Пікет біля Харківської облдержадміністрації розпочався об 11-й ранку. На майдан Свободи вийшло близько 150 людей. Але через півтори години розпуску Верховної Ради України вимагало лише кілька десятків людей.
Акцію протесту з вимогою розпуску парламенту підтримало близько двох тисяч харківців

Першими на майдан Свободи вийшли "афганці", чорнобильці, члени вільної профспілки військовослужбовців та громадянського руху  «Спільна справа».

Друга частина акції протесту, що відбувалась після 13.00, була значно масовішою. Близько тисячі людей скандували різні гасла, а зокрема, «Владу геть!» тощо.

Представники проукраїнськи налаштованих партій, а зокрема, партії  "Реформи і порядок", Народного Руху України, ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» тощо  закликали мешканців Харкова й України до організованої боротьби проти свавілля чинної влади.

Навколо майдану були встановлені намети ВО «Батьківщина», біля яких велась роз’яснювальна робота серед населення щодо поточної політичної ситуації в Україні.  

Найбільше запам’яталися гумористичні й водночас сумні наліпки, які відображують усю повноту ставлення українського народу до чинної влади.

Деякі члени «Зеленого фронту» та інших громадських і політичних організацій пікетували облдержадміністрацію з 11.00 до 18.30

Найбільше людей зібралося близько 16.00. Підприємці, громадські діячі й політики заявили про те, що акції протесту не припиняться доти, доки парламент не буде розпущено. Представники громадських організацій також наголосили на тому, що вимагають не лише розпуску Верховної Ради, а й відставки президента.

Під час пікету біло обрано трьох лідерів, які в подальшому очолять громадський опір проти свавілля синьо-прапорної влади.

У трійку лідерів потрапили: Дмитро Пилипець, Ігор Рассоха та Олександр Шармар. Ці кандидатури були підтримані майже одноголосно. Якщо хтось із них захворіє чи через якісь інші обставини не зможе брати участь в організації наступних акцій протесту, їх замінятимуть Андрій Цуканов та Євген Сірик.

5 листопада у Києві мають відбутись збори Народної Ради, на які поїдуть обрані Харківською громадою представники (з кожної області по троє осіб), які вирішать, що треба робити далі, аби влада в Україні врешті-решт змінилася і дбала про власний народ.

comments powered by HyperComments