У Парку Горького вирубано нову просіку

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 22 червня 2012, 20:37
За попередніми підрахунками вирубано понад дві сотні здорових дерев. Нова просіка розташована неподалік дитячої залізниці. Наразі, вивезення напиляних стовбурів із Парку Горького призупинено. Триває слідство.
У Парку Горького вирубано нову просіку

Дерева вирубано на площі 250 на 50 кроків, що приблизно становить 0,6 гектари. Просіка йде вглиб парку, наприкінці трішки звужується, а через декілька десятків дерев знову продовжується. Місцевих мешканців непокоять подальші вирубки.

Сьогодні розпилювання і погрузку повалених стовбурів зупинили місцеві мешканці та громадські діячі. Члени «Зеленого Фронту», екологічної групи «Печеніги», захисники тварин, члени товариства «Меморіал» та інших громадських організацій викликали на місце вирубки працівників міліції і подали письмові свідчення.

Начальник сектору охорони громадського порядку Дзержинського райвідділу міліції Харкова майор Володимир Чугаєвський прибув на місце вирубки і зазначив, що на даний момент дозвільних документів на вирубку не знайдено і власника даної земельної ділянки теж.

«Я знаю не більше ніж Ви. Триває слідство», - додав Володимир Чугаєвський.

Особи, які розпилювали і вантажили повалені стовбури стверджують, що виконували наказ адміністрації Парку Горького, і що стовбурів вони не валили, тому не вважають себе правопорушниками.

Хто і коли валив дерева покищо невідомо. Листя на зрубаних гілках ще не пов’яло, тому працівники міліції припускають, що дерева валили один або два дні тому.

Члени зеленого фронту стверджують, що ця ділянка не входить у план реконструкції Парка Горького. До того ж, коли вирубка є законною, то відведена територія має бути обгородженою і має бути встановлена табличка з написом хто і що на цьому місці будує.

Ця вирубка не може бути законною, бо закон забороняє вирубувати дерева в період гніздування птахів», - коментує ситуацію координатор "Зеленого фронту" Олег Перегон.

Директор Парку Горького Сергій Капков оглянув місце вирубки, але коментувати ситуацію відмовився.

Захисники дерев також нагадали, що два роки тому 21 травня почали рубати просіку під всім відому дорогу через Парк Горького.

«… А тепер 21 червня почали вирубувати нову просіку. 21-ший день місяця мабуть є знаковим…», - коментують захисники дерев.

Разом з цим, неподалік дитячої залізниці, було виявлено довжелезну траншею. Половина кореневища дорослих дерев, що ростуть уподовж траншеї, є обрубаними.

comments powered by HyperComments