Суд продовжив термін утримування під вартою ідеологічного референта Всеукраїнської громадської організації "Патріот України" Олега Однороженка

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 9 липня 2012, 21:33
Олег Однороженко був затриманий 5 липня поточного року у справі групового побиття лідера громадської організації "Надія нації" Олексія Корнєва та кількох активістів партії ВО "Свобода".
Суд продовжив термін утримування під вартою ідеологічного референта Всеукраїнської громадської організації "Патріот України" Олега Однороженка

Сьогодні під стінами Київського районного суду міста Харкова відбувся пікет проти пропаганди расизму і ксенофобії в Україні. До участі в акції протесту долучились члени Громадської Ради Харківщини при Харківській облдержадміністрації, зокрема, співголова Антифашиського комітету Харківщини Вячеслав Золочевський, члени громадської організації "Честь і гіднісь" Сергій Лавров та Володимир Солдатов, член громадської організації "Інститут регіональної політики" Андрій Бородавка та декілька людей з проукраїнських громадських організацій і партій.

Організатор пікету голова Харківської обласної молодіжної громадської організації "Надія нації" (і водночас найвідоміший постраждалий від дій Олега Однороженка) Олексій Корнєв заявив, що акція має на меті вимогу до суду обрати запобіжним заходом для Однороженка взяття під варту, оскільки, на його думку, це небезпечний злочинець.

Незначну кількість учасників Олексій Корнєв прокоментував наступним чином: "Сила не в кількості, а в якості і, головне, правді. Сюди прийшли лише чесні люди, які не бояться за свою безпеку. Більша частина присутніх тут також є членами Громадської ради при Харківській обласній держадміністрції. І хоча ми є прихильниками різних політичних течій, нас привела сюди одна мета - покарати злочинця і зупинити подальше поширення расизму й ксенофобії в Україні".

Однак від партії ВО "Свобода", активісти якої потерпіли від дій Олега Однороженка влітку минулого року, під стіни суду не прийшов жоден партієць.

Судове засідання у справі Олега Однороженка оголосили закритим і в зал суду не допустили жодного журналіста і потерпілого. Однак Київський районний суд міста Харкова продовжив термін утримування під вартою Олега Однороженка на 10 діб (на час слідства).

Рідні і друзі чекають зустрічі з Олегом Однороженком

Відео пікету і суперечок під стінами Київського районного суду розміщено тут.

 

comments powered by HyperComments