У Харківському художньому музеї - виставка Петра Мося

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 29 листопада 2013, 00:07
27 листопада у Виставковій залі Харківського художнього музею відбулося відкриття виставки кераміки та графіки художника Петра Філоновича Мося. Виставка була присвячена ювілею відомого харківського художника, якому у вересні виповнилось 65 років.
У  Харківському художньому музеї  - виставка Петра Мося

Петро Мось народився 1948 року на Волині. Навчався у Харківському державному художньому училищі. В 1974 році закінчив Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва. З 1977 року бере участь в міських, обласних та республіканських виставках. Його роботи демонструвалися на виставках у Харкові, Києві, Львові, Ризі та Празі.

«Чи об’єднані ці роботи певною тематикою? Певне, що ні, – розповів Петро Мось, – адже я люблю все робити спонтанно. Сьогодні в мене, наприклад, кераміка. Завтра – графіка. А післязавтра ще що-небудь. Всі роботи, представлені на виставці, в основному були зроблені в 2008  році. Декілька з них я зробив зовсім недавно».

На сьогоднішній день роботи Пера Мося експонуються в найбільших художніх музеях України – в Харківському художньому музеї, Львівській картинній галереї та Київському музеї сучасного мистецтва. Його роботи можна знайти також в приватних українських та європейських колекціях. Мистецтвознавці відмічають яскравий фантазійний талант та творчу свободу творів Мося.

«Що мене надихало на створення цих робіт? Я якоюсь мірою живу тим, що роблю, – поділився своєю думкою художник, – це те, про що я думаю, що роблю, що хотів би зробити. Щось я взяв зі свого дитинства. Щось – з казок свого діда. І так воно вилилось у все те, що ми зараз маємо».

Зараз Петро Мось живе і працює в Харкові. Виставка його робіт триватиме до 10 січня 2014 року.

comments powered by HyperComments