В Харкові сталася чергова масштабна пожежа на ринку «Барабашово»: не виключають підпал (ФОТО)

Субота, 28 листопада 2020, 11:24
В ніч на 28 листопада на харківському ринку «Барабашово» згорів 21 павільйон.
В Харкові сталася чергова масштабна пожежа на ринку «Барабашово»: не виключають підпал (ФОТО)

Рятувальників на територію торговельного центру викликали о 2:39, повідомили в ГУ ДСНС Харківської області. Загоряння виявила охорона об’єкту. На той момент вогонь встиг охопити зо два десятки павільйонів. Вночі вони були зачинені, людей там не було. Охоронці негайно зателефонували на номер «101» та до добровільного протипожежного формування торговельного центру. Прибулі до місця пожежі добровольці подали на гасіння перший пожежний ствол, повідомили в ДСНС.

За десять хвилин на місце прибули додаткові відділення. Вогонь охопив 1000 кв. м. Пожежу кваліфікували за четвертим рівнем складності.

На місці події працювали близько 100 рятувальників — 15 відділень на автоцистернах, шість авто спеціального призначення, техніка навчального підрозділу університету цивільного захисту, а також пожежне формування ТЦ.

«Рятувальники розгорнули рукавні лінії та подали в осередок пожежі 12 пожежних стволів. Також був організований захист сусідніх павільйонів. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати у апаратах на стисненому повітрі для захисту органів дихання», — йдеться у повідомиленні рятувальної служби.

Пожежу локалізували о 4:17, повністю загасили о 12:50. Від вогню врятували 85 павільйонів, 21 згорів.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження — ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), повідомили в ГУ Нацполіції Харківської області. Площа займання, за даними поліції, склала близько 3000 кв. м.

В адміністрації ТЦ «Барабашово» підозрюють підпал: «Обсяг збитків та повний масштаб пошкоджень на даний час уточнюється. В адміністрації «Барабашово» заявили, що підприємцям, які мають договірні відносини з торговельним центром, буде надана підтримка», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що пожежі на ринку «Барабашово» стаються не вперше. Магазини горіли у 2008, 2009, 2010, 2015, 2016, 2017 роках, за 2020 рік це третє займання. У квітні й червні 2020-го вигоріли кілька магазинів.

comments powered by HyperComments