Віряни Чугуєва відзначили Вербну неділю разом із ПЦУ

Понеділок, 10 квітня 2023, 09:28
У Вербну неділю миряни мешканці міста Чугуїв Харківської області пішли на службу, яку провів священник ПЦУ отче Володимир.
Віряни Чугуєва відзначили Вербну неділю разом із ПЦУ

Миряни прийшли на службу з букетами верби, в багатьох її «котики» були пофарбовані у кольори українського флага. Вони бажали бути в цей день саме на службі української церкви.

Вірянам сподобалось, як отче Володимир відслужив молебень. Крім молитв він багато пояснював значення слів та виразів, дій та дат.

Він утішав мешканців міста, яке багаторазово обстрілювали росіяни та давав їм надію і впевненість у нашій перемозі, у тому, що незабаром війна скінчиться, а життя стане набагато краще.


У Чугуєві є православний храм УПЦ МП, куди раніше традиційно ходили віруючі. Але після того, як їх кілька місяців атакували росіяни, намагаючись вбити кожного мешканця міста, багато хто розчарувався у московській церкві. Не остання причина тому – небажання священників чугуївських УПЦ засудити дії своїх найближчих колег, які служили загарбникам під час окупації частини Харківської області.

Вірянин Геннадій розповів що раніше жив у селі, але змушений був перебратися до Чугуєва, коли його будинок розбомбили росіяни. У Чугуєві він отримав уламкові поранення ніг, коли у дворі його родича вибухнула російська ракета. Зараз він пересувається на милицях, і надії на повне одужання мало.

Таких прикладів у Чугуєві багато. Тому люди, які побачили справжнє обличчя росіян вже не мають бажання мати будь-що спільне з їхньою церквою.

comments powered by HyperComments