Віктор і Людмила печуть піроги, а китайці читають вірші при світлі місяця

Вівторок, 29 вересня 2009, 08:46
Чхусок – день повного місяця, свято, якого з найбільшим нетерпінням чекають всі жителі сучасної Кореї. А оскільки в Україні сьогодні нічого масштабного не намічається, можна і до корейців приєднатися.

У китайців це ж свято відзначається 15-го числа восьмого місяця за місячним календарем. За традицією цього дня китайці їдять особливі солодкі пиріжки і читають вірші при світлі місяця, який цього дня вважається найкруглішим і найяскравішим. Місячні коржики нагадують про повстання китайського народу проти монгольських завойовників, оскільки багато століть назад маленькі записки, запечені в такі пиріжки, закликали до бунту і непокори загарбникам. Тісто для них готують з зерен лотоса і роздробленого кунжуту.

Також цього дня

1941 – почалося знищення євреїв в Бабиному Яру в Києві.

1941 – Гітлер віддав наказ стерти Ленінград з лиця землі.

1943 – Токійський суд засудив російського розвідника Ріхарда Зорге до страти.

2001 – Громадянам Росії дозволено відкривати рахунки в іноземних банках.

Про великих світу сього

1547 – Народився Мігель де Сервантес, іспанський письменник, творець нового гумористичного романа, що погубив лицарську романтику.

1936 – Сильвіо Берлусконі, прем'єр-міністр Італії, творець і нинішній лідер партії «Форца Італія».

1943 – Лех Валенса, польський політик, дисидент, глава профспілки «Солідарність», колишній президент Польщі (1990-95 рр.).

1936 – Алла Демідова, російська актриса («Служили два товариші», «Щит і меч», «Втеча містера Мак-Кінлі», «Пригоди Шерлока Холмса»).

1976 – Андрій Шевченко, український футболіст, нападаючий «Мілана», кращий форвард чемпіонату Італії 1999-2000 рр.

Не чокаючись

1902 – французький письменник Еміль Зола очманів в своєму будинку через несправність димаря (пізніше з'явилася версія, що димар був кимось свідомо заблокований).

У Харкові

1780 – на торжествах, присвячених відкриттю Харківського наміснитцтва, на Університетській горі було влаштовано народне гуляння з ілюмінацією і фейєрверком, а також театральна вистава – перша в Харкові.

Іменини святкують...

Ісаак, Віктор, Людмила, Йосип, Михайло, Ренат

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

ТЕГИ: свято
comments powered by HyperComments