Женемо хвилю – відзначаємо Всесвітній день моря

П'ятниця, 25 вересня 2009, 09:09
Всесвітній День моря святкується з 1978 р. за рішенням Х сесії Асамблеї Міжурядової морської організації. До 1980 р. відзначався 17 березня. В даний час відзначається в останній тиждень вересня.
Женемо хвилю – відзначаємо Всесвітній день моря

Метою даного свята у всьому світі є залучення уваги громадськості, державних і приватних структур до проблеми збереження моря і його біоресурсів. Традиційно День моря проводиться в дитячих садах, школах, бібліотеках у формі конкурсів, фестивалів, що розповідають підростаючому поколінню про багатство підводного світу, про користь моря і океану для людини, а також про те, що кожен мешканець планети Земля може зробити для їх збереження. Достатньо часто громадські організації відзначають це свято прибиранням публічних пляжів, а також мітингами і ходами на захист моря.

Також цього дня

1493 – Христофор Колумб відправився в свою другу подорож до Америки.

1794 – Катерина II наказала заснувати Одесу.

1854 – почалася оборона Севастополя. Протягом більш ніж 11 місяців російські солдати і моряки в боротьбі з чисельно перевершуючими силами супротивника відстоювали Севастополь. Місто, оголошене на облоговому положенні і не маюче підготовленої оборони з суші, опинилося під ударом англо-французских військ і флоту.

2000 – Президенту Іраку Саддаму Хусейну вручений коран, написаний його кров'ю за три роки. Таким чином Хусейн вирішив віддячити аллаху за те, що він дозволив йому уникнути небезпек в житті.

2000 – 82-річна ізраїльтянка склала іспит з водіння автомобіля тільки на 36-ій раз. Навчитися управляти машиною вона хотіла, щоб самостійно поїхати в гості до своїх батьків до Тель-Авіва, але, на жаль, вона так довго вчилася, що її батьки встигли померти, так і не дочекавшись візиту доньки.

1999 – Сукупні стани 400 найбагатших людей Америки вперше перевищили відмітку в один більйон доларів (цей показник рівний валовому національному продукту Китаю)
.
Про великих світу сього

1906 – Народився Дмитро Шостакович, радянський композитор.

1938 – Лідія Федосеєва-Шукшина, російська актриса.

1969 – Кетрін Зета-Джонс, валлійська кіноактриса, дружина Майкла Дугласа.

Не чокаючись

1970 – Помер Еріх Марія Ремарк, німецький письменник, один з кращих авторів «втраченого покоління» світової літератури.

У Харкові

1850 – Нестаток землі сильно обтяжує місто і викликає постійні прохання про нарізку Харкову, подібно до інших міст, вигонної землі, оскільки вся земля, що оточує місто, належала або харківському селянському товариству, або приватним власникам. Прохання ці будуть почуті тільки в 1848 році, коли справа про наділ Харкова вигонною землею була нарешті розглянута в Державній Раді. З казенних земель, що належали селянському товариству, належало відвести Харкову 2252 десятин. 28 липня 1848 року ця думка Держради удостоїлася Високого затвердження. Фактично ж у володіння відведеною йому землею місто вступило тільки у вересні 1850 року.

Іменини відзначають

Жінки: Амелія

Чоловіки: Семен, Федір, Федот, Юліан, Владислав, Афанасій, Данило

ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua
city.kharkov.ua

ТЕГИ: море
comments powered by HyperComments