27 серпня – занурюємо астральні тіла у метафізичний запій

Середа, 27 серпня 2008, 09:29
Сьогодні є мотив приєднатися до китайців, які відзначають загадкове Свято блукаючих (голодних) духів, або перший день сьомого місяця.

Згідно з китайськими віруваннями, тимчасово звільнені з пекла душі померлих відвідують мир живих і перебувають на землі протягом 15 днів.

Свято місяця або урожаю – п'ятнадцята ніч восьмого місяця. Найдивніше і найромантичніше свято на світі. Це день поклоніння богу місяця. Вважається, що цього дня місяць є найкруглішим і найяскравішим. Китайці їдять особливі пиріжки і читають один одному вірші при світлі місяця.

Про інші події цього дня

В 1912 р. Едгар Райс Берроуз опублікував у журналі першу розповідь про пригоди Тарзана – людини, яка навіть не напиваючись до скотського стану, поводилася, як остання макака.

В 1935 р. в США прогриміло безсмертне народне «Доки?!»: в штаті Техас на референдумі більшість населення проголосувала за відміну «сухого закону».

В 1946 р. в США випробувано крісло пілота, що автоматично катапультується. Говорять, що якщо даний пристрій під'єднати до кнопки виключення будильника, то на роботу приходитимеш хоча і з розбитим носом, але вчасно.

В 1955 р. вийшло в світ перше видання Книги рекордів Гиннесса на 198 сторінках. Спочатку книга була схожа на солідний довідник, але з часом до неї почали включати також забавні і екстравагантні досягнення.

Щодо знаменитих миру цього

В 1770 р. народився Георг Вільгельм Фрідріх Гегель, батько класичної німецької філософії.

В 1856 р. – Іван Франко, український письменник, поет, «вічний революціонер» і «каменяр».

В 1896 р. – Фаїна Раневська (справжнє ім'я Фаїна Гіршевна Фельдман), актриса, народна артистка СРСР.

Цитата: «Знаєте, коли я побачила цього лисого на броньовику, то зрозуміла: нас чекають великі неприємності».

В 1910 р. – Мати Тереза (справжнє ім'я Агнес Гонджа Бояджіу), заступниця всіх бідних і убогих, релігійна діячка албанського походження, лауреат Нобелівської премії миру 1979 року.

В 1941 – Богдан Ступка, радянський і український актор театру і кіно, деякий час (з 1999 р.) навіть був міністром культури України.

Не чокаючись

В 1991 р. помер Майк Науменко, рок-музикант, лідер групи «Зоопарк».

В 2000 р. відбулася пожежа на Останкінській башті. Всі телеканали в Москві припинили віщання. Загинули три людини.


 

comments powered by HyperComments